Månedens spill: Forlat alle artisjokker

Klar for et hjerteløst kortspill? Du tenker kanskje: 'Hva? Selvfølgelig ikke! ' Men du er. Du er helt klar. Fordi spillet er å forlate alle artisjokker! Abandon All Artichokes er et 'deck-wrecking' spill fra Gamewright. Det er som ingen andre spill vi noen gang har spilt, og vi kan ikke få nok av det.Kort til spillet forlater alle artisjokker

Da det var klart i fjor vår at ungene skulle tilbringe skole- og leirdagene hjemme i overskuelig fremtid, fikk jeg panikk og kjøpte en rekke kortspill og brettspill. Jeg valgte Abandon All Artichokes på et innfall fordi vi har hatt ganske lykke til med Gamewright-spill, det så uvanlig ut og ærlig talt, jeg syntes veggie-temaet var søtt. ( Dessverre visste jeg at det ikke ville overbevise barna mine om å spise nåværende grønnsaker. )

Merk: vi kjøpte dette spillet selv; dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.

Om å forlate alle artisjokker

Forlat alle artisjokker er et unikt 'dekkvrak' spill. Kortstokken består av artisjokkkort og actionkort, som hver har en annen grønnsak.

Spillerne begynner med en personlig kortstokk med 10 kort - alle artisjokker. De resterende grønnsakskortene utgjør hagen. På sin tur utfører hver spiller handlinger i henhold til hånden de holder for øyeblikket, og prøver å 'kompostere' artisjokker og stable dekk med ikke-artisjokker.

Spillet går fort; det tar omtrent 20 minutter og er for 2-4 spillere. Gå videre og se hvordan videoen nederst i dette innlegget for mer detalj.

Rader med kort som viser grønnsaker til spillet forlater alle artisjokker

Tips for å leke med yngre barn ved bordet

Gamewright anbefaler Forlat alle artisjokker i alderen 10 år og oppover. Som ja, 10+ er en god startalder hvis du vil sørge for at alle spillerne er i stand til å spille et veldig bra strategisk spill.

Imidlertid kan barn fra 8 år og oppover lære å leke uavhengig, og enda yngre barn kan spille på et lag med en voksen.

Tvillingen Tyren

Vi spilte spillet i flere dager før vi klarte å ta virkelig velinformerte strategiske beslutninger, men det var en del av moroa.

Hvorfor du bør spille forlater alle artisjokker

Forlat alle artisjokker oppmuntrer til strategisk tenkning. Noen handlingskort kan virke mer fristende enn andre, men er de virkelig? Og spillerne må bestemme om det er bedre å kompostere artisjokker så raskt som mulig, eller prøve å samle en rekke grønnsaker.

Som jeg sa utviklet våre strategiske tilnærminger ettersom vi fortsetter å spille spillet. Å lære å tilpasse tankegangen er viktig for en livstid med suksess i mange forsøk!

Spillveske og kort

Andre uvanlige kortspill vi elsker:

Se hvordan du spiller:

Del Med Vennene Dine: