Finn Ut Antall Engel

Bildebøker for å lære barn om ansvarlig medborgerskap

Hva er statsborgerskap? Er det muligheten til å stemme? Betyr det å ha de riktige dokumentene? Handler det å være borger om å være en del av et samfunn? Og hva vil det si å være en god borger, en ansvarlig borger? Disse bildebøkene som lærer om statsborgerskap, vil hjelpe deg og barna med å diskutere disse spørsmålene.

Bildebøker som lærer barna om ansvarlig statsborgerskap

For å svare på spørsmålet 'hva er en god borger' er ingen enkel bragd for en enkelt bildebok , Jeg har delt denne listen i flere kategorier. Jeg begynner med en enkel, generell bok og går deretter inn på temaer som nasjonal identitet, bygger sterke samfunn så vel som stemmegivning og valg.

Jeg tror at en av grunnene til at nasjoner blir splittet, er at de ikke klarer å bli aktive, positive borgere med en dyp forståelse av hvordan samfunn bygges og opprettholdes. Jeg håper at å lese disse bildebøkene som lærer barna om ansvarlig statsborgerskap, vil hjelpe deg med å oppdra fremtidige generasjoner av mennesker som prøver å få en positiv innvirkning på verden! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Hva kan en innbygger gjøre? av Dave Eggers. Dette er en bok som skal brukes til å starte en samtale om statsborgerskap. Det berører mange bekymringer, som hvordan det å være borger betyr å være engasjert og være en del av et større samfunn. Det er imidlertid bare et utgangspunkt for at det holder seg på overflaten og ikke egentlig tar opp kompleksiteten rundt statsborgerskap i dette landet.

Bøker om nasjonalt statsborgerskap

Selv om statsborgerskap er mer enn bare hvilken nasjon du er fra, er det selvfølgelig et avgjørende element. Bruk disse bøkene til å diskutere hvordan en gruppe mennesker kommer sammen for å danne en nasjon av borgere.

7. juni stjernetegn

Mer: Bildebøker om flyktninger


Hennes høyre fot av Dave Eggers. Denne fantastiske boka begynner i Frankrike med opprinnelsen til ideen til Frihetsgudinnen. Den krøniker opprettelsen og transporten til New York. Deretter fokuserer forfatteren på høyre fot av Lady Liberty. Det er en liten, men avgjørende detalj i konstruksjonen. Bruk denne boka til å snakke om hvordan USA slik det er nå ikke kunne eksistere uten innvandring, og vil vakle uten en fortsatt, robust innvandring av alle forskjellige typer mennesker. Lady Liberty, ved høyre fot, forteller oss at nasjonens borgere er avhengige av innvandring. En eksepsjonelt godt laget bok.


En veldig viktig dag av Maggie Rugg Herold. Denne boken fanger spenningen som omgir seremonien med å bli en offisiell statsborger i en nasjon. Historien følger familier fra tolv forskjellige land når de gjør seg klar for sin 'veldig viktige dag'. Mens familiene legger seg gjennom de snødekte gatene i New York City, kommenterer mange av dem snøens nyhet, andre blir møtt og gratulert av naboene. Noen stopper for et måltid, andre får tatt bilder av fremmede. På slutten samles de alle i den store rettssalen og blir sverget inn. En informativ sluttnote avslutter denne oppløftende bildeboken om statsborgerskap.

Bøker om å hjelpe andre

Jeg tror de fleste er enige om at det å være en førsteklasses borger betyr å ta vare på andre, våre naboer, spesielt. Disse bøkene viser forskjellige måter barn kan være gode borgere på ved å ta ansvar for å hjelpe andre og vise godhet.

Mer:


Kaninens gave av George Shannon er en mild kinesisk folkeeventyr om å gi til andre. Kanin finner en kålrot i snøen, men mens han spiser den, tenker han på kameraten sin, Esel, og lurer på om hun har noe mat. Rabbit etterlater den ekstra kålroten sin ved Donkey’s dør, og når Donkey finner den, etterlater hun den til naboen Geit. Fortsett fortsetter det med hver venn i tur og orden å ta hensyn til en annens velvære. Til slutt kommer de alle sammen til et måltid i vennskap. En fantastisk historie.


Maddi’s Kjøleskap av Lois Brandt, illustrert av Vin Vogel. Sofia og Maddi spiller etter skolen, men når jentene drar til Maddis leilighet og den sultne Sofia ser etter en matbit, er hun overrasket over å finne et nesten tomt kjøleskap. Maddi får Sofia til å love ikke å fortelle noen at moren hennes ikke har nok penger til matbutikken. Sofia bekymrer seg for hva hun skal gjøre, og tar til slutt den riktige avgjørelsen. Jeg liker hvordan denne boken vektlegger fellesskap, så vel som vennlighet mot enkeltpersoner.


Snøstorm av John Rocco. I 1978 kastet en snøstorm femti tommers snø på forfatterbyen på Rhode Island. Denne historien er basert på hans erfaring. Først er hovedpersonen spent på snøen, men da den fortsetter å falle, blir faren for at hans familie og naboer blir strandet uten mat veldig reell. Unggutten stiger til anledningen og spenner racketer til føttene for å komme seg til butikken.


The Subway Sparrow av Leyla Torres. Når en spurv blir fanget i et t-banetog, jobber en gruppe forskjellige individer sammen for å fange og slippe den skremte fuglen. Selv om t-banekjørerne ikke alle snakker det samme språket, overvinner deres ønske om å samarbeide for det store gode deres forskjeller.

Bøker om valg og avstemming

En liste over barnebøker for å undervise i statsborgerskap ville ikke være komplett uten noen få bøker som berører stemmerett og hvordan valg fungerer. Betydningen av statsborgerskap kan ikke skilles fra historien, og jeg oppfordrer deg til å diskutere hvordan mennesker forvandlet prosessen med å stemme og velge over tid.

Flere bøker:

lillian
Lillian's Right to Vote: A Celebration of the Voting Rights Act of 1965 av Jonah Winter. Den eldre Lillian klatrer en bakke for å stemme for første gang. Mens hun klatrer, husker hun historien til familien og afroamerikanerne i landet sitt og alt som trengs for å komme til dette punktet. Å lære barna dine om statsborgerskapets ansvar inkluderer nødvendigvis en diskusjon om nødvendigheten og historien til stemmerett - både det gode og det stygge.

Flere bøker: Barnebøker om stemmegivning og valg


Nåde for president av Kelly DiPucchio. Når Grace finner ut at det aldri har vært en kvinnelig president, er hun fast bestemt på å endre det. Mens gutten hun er imot, gir populære løfter og teller valgstemmer, jobber Grace hardt og jevnt for å tjene sine stemmer og vise med sine handlinger at hun er den rette jenta for jobben. Forklaringen på hvordan valgstemmer blir avgitt er dyktig flettet inn i fortellingen, noe som gjør dette til et godt valg for diskusjoner rundt valgtiden.


Elizabeth startet alle problemer av Doreen Rappaport, illustrert av Matt Faulkner. Boken starter med en slags prolog med Abigail Adams i hovedrollen, som gir en advarsel til mannen sin om at hvis ikke kvinner ble inkludert i de nye lovene for USA, ville de starte sin egen revolusjon. Historien hopper videre frem til 1840 da Elizabeth Cady Stanton og Lucretia Mott starter den revolusjonen. Jeg satte pris på at forfatteren inkluderte stemmen til Sojourner Truth midt i boka fordi det er viktig å huske at Cady Stanton og de andre suffragettene kjempet for den hvite kvinnens stemmerett.

Bøker om å forbedre samfunnet ditt

For å lære barna dine at det å være borger innebærer mer enn et offisielt dokument, kan du dele med dem alle måtene de kan være aktive agenter for positiv endring. Disse bøkene som lærer statsborgerskap inkluderer beskrivelser som protesterer mot hva som er galt, og jobber mot det som er riktig.

Mer nyttige boklister:


A er for aktivist . Med en morsom sans for humor introduserer denne alfabetboken barna til ideen om at livet kanskje ikke handler om å skaffe seg den nyeste Thomas Train. Jeg var bekymret for at denne boken ville være irriterende didaktisk, men rim og vidd gjør denne introduksjonen til sosial rettferdighet verdt å lese. Boken lærer raushet, medfølelse, omtanke for andre. Bruk boken som utgangspunkt for videre diskusjoner om temaene.


The Tree Lady: The True Story of How One Tree-Loving Woman Changeed a City Forever av H. Joseph Hopkins. Som byboer er jeg spesielt glad i treklemmer, spesielt de som ser verdien av trær og planteliv i urbane omgivelser. Katherine Olivia Sessions var den første kvinnen som ble uteksaminert fra University of California med en grad i naturvitenskap. Etter å ha flyttet til en nesten treløs by i San Diego, gikk hun inn for og ledet en kampanje som forvandlet området til et frodig grønt land. Jeg håper Sessions historie inspirerer andre barn til å gjøre en forskjell i samfunnet deres.


Kanskje noe vakkert av F. Isabel Campoy og Theresa Howell Denne boken er basert på en sann historie. Mira vil lyse opp det grå området. Hun begynner i det små med å dele ut sine fargerike illustrasjoner til naboer. Inspirert av Mira samles samfunnet sammen og forvandler miljøet med fargerike veggmalerier. Denne typen aktivitetssamfunn er bare den slags ting barna kan delta i! Jeg elsker de livlige illustrasjonene og budskapet om at kunsten gjør livet bedre.


Huset som Jane bygde: En historie om Jane Addams av Tanya Lee Stone. Dette er en inspirerende historie om Jane Addams, den første amerikanske kvinnen som ble tildelt en Nobels fredspris, som grunnla et bosettingshus kjent som Hill House (fortsatt eksisterer!) I Chicago på slutten av 1800-tallet. Addams ble født i en velstående familie, men fra barndommen ønsket hun å hjelpe de fattige i samfunnet sitt. Fortellingen trekker effektivt leserne inn i historien ved å skildre de unike individene som påvirkes av Addams ’arbeid, samt den større betydningen av hennes arbeid. Et flott snakk når du leser denne boken for barn, er hvordan prosjekter som Hull House bidro til økningen av samfunnssentre og hva slags fordeler de har for innbyggerne.

Flere bøker for unge borgere:

Del Med Vennene Dine: