Barnebøker om stemmegivning og valg

Demokrati er bare så sterkt som dets innbyggere. Lær barna dine om viktigheten av rettferdige og gratis valg med disse barnebøkene om stemmegivning og valg. Disse bøkene vil dele med barna den avgjørende rollen vanlige mennesker spiller i et samfunn når de utøver sitt samfunnsansvar og deltar i valg.collage av barn

Denne boklisten inneholder bildebøker om å stemme på førskolebarn gjennom grunnskolen, samt saklitteraturvalg for alderen 8 til ungdomsskolen og videre til videregående skole. Listen inneholder temaseksjoner for generell valginformasjon, likestilling og stemmerett.

Og ikke glem å ta barna med deg for å stemme ( eller la dem se deg fylle ut fraværsavstemningen )!

(Merk: denne listen inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.)

Jeg anbefaler alltid å finne bøker på biblioteket. Å eie bøker er imidlertid alltid en glede. Hvis du handler på nettet, kan du fremdeles støtte din lokale, uavhengige bokhandler gjennom Bookshop. Finne denne listen på Bookshop her .

svart-hvitt-bilde av stemmeknapper

Generelle bøker om stemmegivning og valg

Med ett unntak er de generelle bøkene i denne delen bildebøker i alderen 3-8 år. For flere bøker som lærer barna om samfunnsansvar, se listen vår over bildebøker om å være en god borger .V er for å stemme

av Kate Farrell, illustrert av Caitlin Kuhwald

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er en flott vri på standard alfabetboka, med en positiv, positiv melding. Hver bokstav / ord oppmuntrer barna til å være stand-up borgere og aktivister i samfunnene sine. En mangfoldig rollebesetning, inkludert virkelige figurer, snakker direkte til leseren og oppmuntrer til kritisk tenking sammen med historiske refleksjoner. Og jeg elsker avslutningen, 'Z er for Zeal. Ta med deg! ' Alder 3 og oppover.30. mars dyrekretsen

Jeg stemte: Å gjøre et valg gjør en forskjell

av Mark Shulman, illustrert av Serge Bloch

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Schulman tar barna med på en reise gjennom valgprosessen ved å bruke en stemmeavstemning for et kjæledyr. Han beskriver valg, debatt, meningsendring og avstemning. Teksten tilpasser på en smart måte kjæledyrstemmeopplevelsen til de større konsekvensene av valget og viktigheten av å utøve og bevare velgernes rettigheter. Alder 4 og oppover.
stem på vårt fremtidige bokomslag

Stem på fremtiden vår!

av Margaret McNamara, illustrert av Micah Player

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er en fantastisk bildebok om stemmegivning. Fakta om valg og opplevelsen av å gå til valgene presenteres i et engasjerende format og villedende enkel tekst. Historien handler om en gruppe skolebarn som lærer at skolen deres vil bli brukt som valglokale på valgdagen. Når de forstår at de ikke kan stemme selv, hindrer det dem ikke i å utdanne seg om problemene, bli talsmenn for saker og oppmuntre voksne til å stemme. Alder 4 og oppover.


nåde for presidentbokomslag

Nåde for president

av Kelly DiPucchio, illustrert av LeUyen Pham

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Når Grace finner ut at det aldri har vært en kvinnelig president, er hun fast bestemt på å endre det. Mens gutten hun er imot, gir populære løfter og teller valgstemmer, jobber Grace hardt og jevnt for å tjene sine stemmer og viser med sine handlinger at hun er den rette jenta for jobben. Forklaringen på hvordan valgstemmer avgis, er dyktig flettet inn i fortellingen, noe som gjør dette til et godt valg for diskusjoner rundt valgtiden. Alder 4 år opp.


And for president

av Doreen Cronin, illustrert av Betsy Lewin

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Barna dine vil huske Duck agitatoren fra Klikk på Clack Moo . Vel, han er tilbake og klar til å avskjære Farmer Brown og drive gården på sine egne premisser. Etter å ha blitt valgt, finner han ut at det ikke er så lett å være ansvarlig som han trodde, så han kan like godt stille til et enda høyere kontor! Barn vil glede seg over å le av Ducks antics og kan til og med stille noen spørsmål om valg. Voksne vil glede seg over innsiden vitser. Alder 4 og oppover.


du kaller dette demokratiboken

Du kaller dette demokratiet ?: Hvordan fikser vi regjeringen og leverer makt til folket

av Elizabeth Rusch

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Her er en fantastisk bok om valg, demokrati og betydningen av fortalervirksomhet, perfekt for ungdomsskoler og videregående ( og voksne også, med tanke på den triste tilstanden ). Rusch forklarer tydelig den nåværende valgprosessen i USA og beskriver dens mange utfordringer. Hun dekker blant annet valghøgskolen, penger i politikk, gerrymandering, undertrykkelse av velgerne. Men dette er til syvende og sist en oppmuntrende bok, ettersom Rusch forklarer virkningen aktivisme kan ha og deler måter unge mennesker kan være en del av fremgang og endring. Alder 10 og oppover.


Bøker om stemmelikhet

Lær barna at like tilgang til stemmegivning er den eneste måten rettferdighet kan oppnås. Disse bøkene vil dele leserne historien om å kjempe for stemmeretten og vise dem hvordan de kan delta.

Equality’s Call: The Story of Voting Rights in America

av Deborah Diesen, illustrert av Magdalena Mora

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Jeg elsket absolutt denne bildeboken om stemmerett. Diesen og Mora presenterer historien om kampen for likestilling på en fantastisk dynamisk visuell måte. Etter hvert som boken utvikler seg med den rytmiske fortellingen, blir marsjen til mennesker som ikke lenger er villige til å akseptere valgfrihet større og større. En sluttnote avslører de historiske figurene 'skjult' i marsjen og gir ytterligere informasjon. Alder 4 og oppover.


Lillian

Lillian's Right to Vote: A Celebration of the Voting Rights Act of 1965

av Jonah Winter, illustrert av Shane W. Evans

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Den eldre Lillian klatrer en bakke for å stemme for første gang. Mens hun klatrer, husker hun historien til familien og afroamerikanerne i landet sitt og alt som trengs for å komme til dette punktet. Å lære barna dine om ansvaret for statsborgerskap inkluderer nødvendigvis en diskusjon om nødvendigheten og historien til stemmerett - både det gode og det stygge. Alder 5 og oppover.


bestefar

Bestefars tur

av Michael S. Bandy og Eric Stein, illustrert av James E. Ransome

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Da landet vårt vender tilbake klokken til stemmerett, er det viktigere enn noen gang at vi oppfordrer barna våre til å huske hvordan disse rettighetene ble hardt vunnet. Bestefaren til Michael går ut for å stemme for første gang, men når han kommer til valglokalet og må innrømme at han ikke kan lese, får han tross alt ikke stemme. Flere år senere, når Michael går på stemme, tar han med bestefarens bilde. Jeg liker måten boken la vekt på generasjonsfremdriften, som er en flott krok for å snakke om dette emnet med barna dine. Alder 5 og oppover.

130 betydning

vender 15 på veien til frihetsbokomslag

Turning 15 on the Road to Freedom: My Story of the Selma Voting Rights March

av Lynda Blackmon Lowery, illustrert av PJ Loughran

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er en tiltalende samtalestil, førstepersonsfortelling av Lynda Blackmon Lowery, den yngste personen som marsjerer helt fra Selma til Montgomery. Lowery beskriver hennes opplevelse å bli fengslet ni ganger ( alt før fylte 15 år ) og slått på Bloody Sunday i Selma, Alabama. Det er en fantastisk historie. Lowery snakker direkte til barn og forteller dem at de har en stemme og også kan være historikere. En endelig referanse til høyesteretts avgjørelse fra 2013 og påstanden om at det ikke lenger eksisterer diskriminering, utfordrer leseren: 'Hvem som har stemmerett blir fortsatt avgjort i dag.' En suveren, må-lest bok. Alder 10 og oppover.


løfter når vi klatrer på bokomslag

Løft mens vi klatrer: Black Women's Battle for the Ballot Box

av Evette Dionne

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dionne takler stemmerett og stemmerett ved å begynne med sin opprinnelse i avskaffelsesbevegelsen. Denne omfattende sakprosaboken beskriver rollen som svarte kvinner spilte i kampen for å få slutt på slaveri og sikre stemmerett og fullt statsborgerskap, samt den skammelige måten hvite kvinner og menn forsøkte å ekskludere dem fra bevegelsen. Dionne inkluderer viktig dokumentasjon, førstepersons kilder og fotografier. Informativ og engasjerende. En veldig viktig bok. Alder 10 og oppover.


Bøker om kvinners stemmerett

Følgende bøker fokuserer på kampen for kvinners rettigheter i valgurnen. Jeg har prøvd å fokusere på å hjelpe de unge innbyggerne i opplæringen å lære om mindre kjente, men ikke mindre viktige, figurer og hendelser. Vil du at barna skal lære enda mer? Prøv denne boklisten: Bildebøker om kvinner i politikken og kvinnelige aktivister .

savner Paul og presidentens bokomslag

Frøken Paul og presidenten: Den kreative kampanjen for kvinners rett til å stemme

av Dean Robbins, illustrert av Nancy Zhang

engel nummer 88

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Alice Paul, en suffragette og aktivist, organiserte en protest utenfor Det hvite hus under Wilsons administrasjon. Hun ledet parader, gikk i fengsel og møtte til og med presidenten selv. Hennes kreative taktikk bidro til å bane vei for den 19. endringen. Alder 5 og oppover.


rundt amerika for å vinne stemmebokomslaget

Rundt Amerika for å vinne avstemningen: To suffragister, en kattunge og 10 000 kilometer

av Mara Rockliff, illustrert av Hadley Hooper

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Dette er en livlig bildebok om to kvinner, Nell Richardson og Alice Burke, som reiste over hele landet med en kattunge og en skrivemaskin for å spre budskapet om at kvinner skulle ha stemmerett. Alder 5 og oppover.


History Smashers: Women's Right to Vote

av Kate Messner, illustrert av Dylan Meconis

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

For barn som kanskje er litt historiebestandige, er Messners nye serie 'History Smashers' et godt valg. Med lettlest tekst, mange illustrasjoner og en god dose humor gjør Messner læring om historie morsom og underholdende. Vi vet alle at latter hjelper barna å beholde kunnskap, ikke sant? Sterkt anbefalt. Alder 7 og oppover.


fullfør kampbokomslaget

Fullfør kampen

av Veronica Chambers

Finn det: Bokhandel | Amazon | Indiebound

Fullfør kampen er en samling av biografiske skisser av kvinner i farger og skeive kvinneaktivister samlet av personalet i The New York Times. Mangler mange historiebøker, men ikke fra denne, er kvinner over hele spekteret, fra indianer, Latinx, asiatisk og afroamerikansk bakgrunn. Leserne vil komme med et fyldigere bilde av kampen for likestilling enn hva de ellers hadde fått. Viktig lesing. Alder 8 og oppover.


John Lewis sa en gang noe du burde lære barna dine: 'Retten til å stemme er dyrebar, nesten hellig. Det er det mektigste ikke-voldelige verktøyet eller instrumentet i et demokratisk samfunn. Vi må bruke den. '

Del Med Vennene Dine: