Kid Science: Hjemmelaget flasketermometer

Jeg elsker å gjøre enkle vitenskapelige prosjekter med barna mine og dette hjemmelagde flasketermometeret er en flott aktivitet for nysgjerrige sinn!vitenskapsprosjekt for barn: hjemmelaget flasketermometer

Visste du at det var mulig å lage et termometer hjemme? Og ut av en flaske? Det gjorde jeg ikke. Vel, smart-smart Annie fra Fugl og liten fugl og det vakre e-magasinet Alfabetlim gjorde. Heldig for oss at hun er her i dag med dette spennende vitenskapsprosjektet: hvordan lage et hjemmelaget termometer . Heldigvis kreves det ikke kvikksølv.

Etter at du har laget dette flasketermometeret, oppfordrer jeg deg til å sjekke ut Alfabetlim . Ikke bare er det nydelig men Annies ideer er fabelaktig kreative og perfekt for bookworm barn og familier - og hvis du leser denne bloggen som inkluderer deg! ( Les litt mer om Alfabetlim nederst i dette innlegget. ) Du vil like det du ser og heldig for deg. Annie gir 25% rabatt på abonnement til og med 31. juli. Bare bruk rabattkoden 'sommer'.

Flasketermometre

Disse provisoriske termometrene er et av de beredskapsprosjektene jeg kjørte over igjen og igjen i løpet av årene som lærer. Jeg forsto aldri helt hvorfor de skulle være så kule - før vi laget en. Dette lille eksperimentet viser seg å være underlig, latterlig morsomt. Kanskje det er fordi det fungerer så bra mens det fremdeles er så enkelt å lage. Eller kanskje har det noe å gjøre med at effekten av eksperimentet kan være relativt dramatisk, noe som gjør det nesten som et leketøy i stedet for et instruksjonsverktøy. Jeg er ikke sikker, men jeg vet at datteren min og jeg hadde det veldig gøy med denne, og jeg mistenker at du også vil gjøre det.engel nummer 550

materialer for hjemmelaget termometer vitenskapelig prosjekt

Hva du trenger:

  • tom glassflaske
  • vann
  • rubbing alkohol
  • Konditorfarge
  • et klart sugerør
  • modelleringsleire
  • en markør

Begynn med å samle alt materialet ditt. Vi brukte en glassflaske fra bulkpartiet i matbutikken (det pleide å holde lønnesirup) og et klart plaststrå som vi hakket forrige gang vi stoppet for en smoothie.hjemmelaget temometer vitenskapsprosjekt

Fyll flasken 1/4 full av vanlig vann. Tilsett deretter en like stor mengde alkohol, slik at flasken er halvfull. Tilsett noen dråper matfargestoffer.

hjemmelaget flasketermometerLegg sugerøret i flasken, og hold det slik at det ikke berører bunnen, men henger litt opp i væsken, pakk modellleiren rundt toppen av flasken og sugerøret. Dette holder halmen på plass og forhindrer at den faller lenger ned i flasken.

DIY flaske termometer

kaninkompatibilitet

Legg merke til hvor langt opp sugerøret væsken nå kommer. Bruk markøren til å merke utsiden av flasken på stedet der halmen går fra å bli fylt med væske til å være tom (dvs. linjen der væsken slutter å fylle sugerøret). Denne linjen viser gjeldende temperatur der flasken er for øyeblikket.

flasketermometer

Flytt flasken til forskjellige steder der temperaturen sannsynligvis vil variere. Legg merke til hvordan væsken enten stiger eller synker ned i halmen. Ved varmere temperaturer vil væsken stige. Ved kjøligere temperaturer vil den synke. Prøv å plassere flasken i direkte sollys, på en veranda ute på en varm dag, eller i kjøleskapet for å se væsken i halmen stige og falle med temperaturvariasjonen.

Hva er på jobb: Væsken i flasken utvides når den varmes opp, og trekker seg sammen når den avkjøles. Det er bare så mye plass i bunnen av flasken, så når væsken blir varmere, stiger den opp i flasken og blir tvunget opp i sugerøret. Når væsken er i et kjøligere miljø igjen, vil den begynne å trekke seg sammen og bevege seg nedover sugerøret. Dette eksperimentet gir deg ikke en eksakt temperatur, bare et ekte termometer kan gjøre det, men det vil tillate deg å generelt se hvilke miljøer som er varmere eller kjøligere enn andre.

************************************************* *************
alfabet lim Alfabetlim , er et e-magasin for bokelskende familier, utgitt annenhver måned, og fullt av alt fra boksentrert håndverk til barnevitenskap som hele familien kan ha glede av. Jeg har også jobbet med å lage en årlig tradisjon for å publisere en helt spesialutgave med vitenskapstema hver sommer; litt ekstra inspirasjon for familier som ønsker å utforske grunnleggende vitenskapelige konsepter gjennom morsomme og enkle eksperimenter og prosjekter, de fleste bruker bare vanlige ingredienser som finnes i det gjennomsnittlige kjøkkenskapet. Summer Science Specials består hver av en kvartett med engasjerende aktiviteter, hvor hvert eksperiment eller prosjekt blir parret med en kort gjennomgang av en flott barnebok som utfyller aktiviteten godt. Sammen med gjennomgangen kommer en liste over flere titler som vil være solide valg for å avrunde den utførte aktiviteten med litt lesing om det vitenskapelige temaet. Fra ikke-newtonske væsker til egenskapene til fugleegg, har Summer Science Specials noe for enhver smak. Her er et eksperiment fra fjorårets spesialutgave. Nyt!

Annie Riechmann er lærer, blogger og mamma til to små mennesker som bor i Boston-området. Annie er også skaperen og utgiveren av Alfabetlim , et e-magasin med leseferdighet for familier. Hun er en stor troende på treklatring i alle aldre og i sokker med knehøye striper. Du kan besøke henne på nettstedet hennes, Bird and Little Bird, hvor hun skriver om alt fra bøker og babyer til hvitvaskende bukser og gleden ved å sette en mann gjennom bosted.

Del Med Vennene Dine: