Finn Ut Antall Engel

Magiske julekapittelbøker å lese høyt

Liker du en god høytleset bok i juletiden? Disse julekapittelbøkene kan være akkurat det å bringe alle sammen med en kopp varm sjokolade og en tallerken med informasjonskapsler. Denne boklisten mente som en komplementær liste til min vintertema kapittelbøker . Ta en titt på listen hvis du vil ha flere leseforslag som vil fremkalle snødekte scener, men ikke nødvendigvis julemoro.Julekapittelbøker å lese høyt for hele familien.

Jeg har med vilje valgt en blanding av klassiske og moderne bøker som er satt i løpet av julesesongen, snarere enn kjente bøker med julescener, som f.eks. Små kvinner . Dette er også bøker jeg føler vil appellere til familien høytleset . Mye av kapittelbok serie ( som Magic Tree House , for eksempel ) har et juletema, men de pleier ikke å være bøker de voksne i familien vil like å lytte til med samme entusiasme som barna! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

engel nummer 654

MER: For mer forslag til feriebok besøk indeks over alle våre boklister .

OPPDATER: Suppler denne listen med vår liste over Holiday Chapter Books å lese høyt

Julles høyt for hele familien å glede seg over


Gutten kalte jul av Matt Haig, illustrert av Chris Mold. Min sønn elsket denne boken, veldig morsom og sjarmerende med akkurat den rette mengden Dahl-humor. Når faren til Nikolas ikke kommer tilbake fra en reise til det forventede tidspunktet, forlater Nikolas sin forsømmelige tante og drar på jakt etter ham. Underveis møter han en landsby med nisser og hans fremtid er forandret for alltid.
Når nissen falt til jorden er en morsom historie av stjerneforfatteren Cornelia Funke ( av Inkheart berømmelse ). Vi hørte på lydboken til denne sære historien om hva som skjer når Niklas Goodfellow, den siste virkelige nissen, krasjer etter at et av hans reinsdyr blir freaked av en storm. Gerold Geronimus Goblynch, lederen for det store julerådet er fast bestemt på å stoppe julemoro. Niklas prøver med hjelp av noen få barn å overliste Goblynch og redde magien i ferien. Selv om denne boken ikke er så god som Inkheart , Jeg elsker Funkes evne til å skrive stemningsfulle beskrivende detaljer. Mye moro.


Da jeg var liten, en kopi av Letters From Father Christmas satt alltid under juletreet vårt, og jeg elsket å lese bokstavene som Tolkien skrev til barna sine hvert år. Jeg leste først boken på den tiden da jeg strøk over linjen mellom å tro på nissen som ga meg gaver og den som bare levde i historier. Bokstavene som beskriver Nordpolens utnyttelse av nissen og hans sidekick Isbjørn, nissene og nyrene som deler verden, blir ledsaget av Tolkiens fantasifulle illustrasjoner. Magisk.


Den beste julekonkurransen noensinne er en moderne amerikansk klassiker! De dårlig oppførte Herdman-barna - de røyker, stjeler, spiller skøyer og sverger! - bestem deg for å overta kirkens julekonkurranse. Morsomme hijinks følger og Herdman-barna forestiller seg en historie de aldri har hørt før ( fødselen av Jesus ), men til slutt er det Herdmans ’tolkning av julehistorien som lærer samfunnet den virkelige betydningen av høytiden. Morsom og rørende.
Boksen med gleder er en britisk klassiker, men er ikke kjent på denne siden av dammen, noe som er synd. Jeg delte boken først på min klassikere fra 1940-tallets bokliste og fant det å være ... vel, en fryd. Kay Harkin møter en merkelig mann på et tog. Mannen gir ham en mystisk, magisk boks som har muligheten til å krympe mennesker, tillate dem å reise i tid og til og med få dem til å fly. Kay og vennene hans må beskytte boksen mot skurkene som også ønsker å gjøre opp med julen. Noen mennesker har klaget over forkortede versjoner som flyter rundt der ute, men denne NYCB-versjonen er ikke forkortet. Et herlig eventyr.


Min nesten 6 år gamle har lyttet til Den siste feriekonserten på lydbok flere ganger de siste to ukene. Personlig tror jeg det kan være bedre for 7 og oppover, siden hovedpersonene alle er sjetteklassinger, men det er absolutt ikke noe bekymringsfullt i innholdet. Clements ( forfatter av den veldig populære Frindle) har en uhyggelig evne til å fange skolemiljøet. I denne historien har Nicolas og hans musikklærer et lite løp som fører til at læreren overleverer regjeringene til feriekonserten til studentene. Nicolas må lære seg å være leder, mens læreren ( som nylig har funnet ut at budsjettkutt vil si opp jobben hans neste år ) lærer litt fleksibilitet. En flott historie som fremhever relasjonsdynamikk og samarbeid.

MER: Se favoritten vår lydbøker for barn .
Nancy og Plum . Denne 1952-boken fra forfatteren av Fru Piggle-Wiggle (en av favorittkapittelbøkene dine ) er den perfekte oppskriften for en gammeldags høytlesning: to foreldreløse søstre, en lunefull kostskole elskerinne som mater dem hardt havregryn, en velstående ungkarsonkel, en julemiljø og en god følelse der de dårlige svikter og den gode triumf .


Familien under broen . Ved juletider i Paris tar Armand, en selvutnevnt hobo som elsker sitt ansvarsfrie liv, en hjemløs familie under hans beskyttelse. Barna ønsker hjem til jul. Armand gjør at deres ønske blir oppfylt, og ved å gjøre det bestemmer han seg for at det kanskje ikke er så ille å ha permanente bånd i det hele tatt.


I Julenissens liv og eventyr , Wizard of O z forfatter, L. Frank Baum, forteller opprinnelseshistorien til St. Nicholas fra fødsel til alderdom. Baum finner opp fantastiske historier for å forklare tradisjoner som å henge opp strømper. Dette er boka som stop motion TV Special Julenissens liv og eventyr er basert på. Jeg har faktisk aldri sett den TV Special, men den blir tilsynelatende sendt av ABC hvert år. Vi har hørt på lydboken, Julenissen i Oz , som også inkluderer Baums novelle, 'A Kidnapped Santa Claus'. Du kan finne både 1902-boken og historien fra 1904 gratis online på Prosjekt Gutenberg , men disse utgavene mangler de originale illustrasjonene, noe som er synd.


Les Dickens ’klassiker En julesang med barn som ikke lenger blir skremt av tankene om spøkelser. Jeg ble alltid litt freaked av denne boken til jeg var tenåring, men barna dine kan være forskjellige, spesielt hvis du er en av de tusenvis av familier som går for å se en sceneproduksjon av fortellingen i høytiden. En ferieklassiker.

Flere feriejubelbøker å lese:

Ferie høytlesede kapittelbøker (Oktober til januar!)

Flerkulturelle bildebøker om vinterferien

Flerkulturelle julebildebøker

Jul høytles kapittelbøker for hele familien å glede seg over.

Del Med Vennene Dine: