Finn Ut Antall Engel

Old School Fun: Make a Thaumatrope

Har du noen gang laget en thaumatrope? Det er en enkel måte å kombinere realfagslæring med en litt listighet til DAMP moro . Jeg er en pushover for DIY-leker på old school, spesielt de jeg husker at jeg laget da jeg var barn. En thaumatrope er et groovy, optisk leketøy som lærer barna om 'utholdenhet av synet'. Høres fancy ut, ikke sant? Det handler egentlig bare om visuell oppfatning og å skape en illusjon av bevegelse fordi øyet kan beholde et bilde i omtrent 1/20 sekund etter at objektet er borte. Så neste gang barna sutrer, 'Jeg er booooooored !!!!!' utfordre deres vitenskapelige og designhode til å skape noen thaumatropes.Hvordan lage en thaumatrope(Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker)

Barna mine har virkelig gravd thaumatropene vi laget denne uken. Thaumatropes er tradisjonelt laget ved å tegne komplementære bilder på to sider av en plate. En streng blir deretter tredd gjennom hver ende, så når platen spinnes, vises de to bildene som ett. Vi laget en litt annen versjon som er lettere for små hender å manipulere: thaumatrope på en pinne.

Hvordan lage en Thaumatrope på en pinne

Hva trenger du:  • Kartong
  • Noe rundt
  • Saks ( dette er min favoritt barnevennlige saks )
  • Blyant og tusjer
  • Dobbeltsidig tape 'target =' _ blank 'rel =' noopener noreferrer '> Dobbeltsidig tape
  • Sugerør eller andre pinneaktige gjenstander som spisepinner, dybler eller til og med ekte ærlige mot godhetspinner

Bruksanvisning:12. mars stjernetegn

1. Spor og klipp ut to identiske sirkler.

2. Tegn to bilder som 'går sammen'. ( Du kan finne maler der ute, men det er mye mer tilfredsstillende å tegne dine egne! ) Sønnen min skapte en fiskeørn på den ene siden og en fisk på den andre slik at det snurrende bildet skulle se ut som en fiskeørn. ( Ikke for å skryte eller noe - vel, ok jeg skryter - men jeg syntes det var en ganske fantastisk idé. ) Jeg opprettet den klassiske 'gullfisken i bollen' med en fisk på den ene siden og en bolle på den andre. Min 6 år gamle ønsket duellerende lysabber. Mulighetene er endeløse.Thaumatrope på en pinne og bilderTIPS: For å justere tegningene, stables papirsirklene og trykker hardt med en blyant rundt omrisset av det første bildet. Bildeinntrykket blir i 2. sirkel, og barna kan enkelt justere bildene riktig.

Sette sammen en thaumatrope

3. Legg et stykke dobbeltsidig tape på sugerøret og legg på den første papirsirkelen. Snu og bruk andre tape. Juster bildene forsiktig mot rygg og trykk for å sikre dem.6 august tegn

Justere thaumatrope-bilder og teip til halm

204 engelnummer

4. Hold sugerøret mellom to håndflater og spinn !!! Se vår i aksjon!

Morsomt faktum : Thaumatrope betyr 'wonder turner'.

Utforsk mer bevegelsesvitenskap

Vil du ha flere 52 STEAM-aktiviteter? Få gratis listen, pluss trinnvise instruksjoner for to eksempler på prosjekter. Meld deg på her.

STEAM ideeliste

Bøker for å inspirere barna til å lage kunst.

Del Med Vennene Dine: