18 Søk og finn bøker for barn

Seek and Find-bøker har kommet langt siden Jeg spionerer og Hvor er Waldo! Selv om disse klassikerne fortsatt er fantastiske bøker for å holde barna opptatt, har jeg funnet noen interessante nye søk og finn bøker som vil gi deg barnas visuelle oppfatningsferdigheter en treningsøkt, lær dem tålmodighet og oppmuntre dem til å jobbe mot et mål . Siden noen av disse bøkene er mer egnet for eldre barn, og andre er best for førskolebarn, har jeg omtrent sortert dem etter å søke og finne vanskeligheter.Liste over de beste søke- og finnbøkene for barn
(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Søk og finn bøker for førskolebarn og oppover

Du kan bokstavelig talt gjøre hvilken som helst bok om til en bok du kan finne for småbarn. Alt du trenger å gjøre er å si, 'pek på hunden,' eller hvilket objekt du vil at de skal finne. Men førskolebarn liker noe litt mer utfordrende! Disse bøkene oppmuntrer barn i alderen 3 år og oppover til å bruke sine oppfatningsferdigheter til å finne skjulte objekter, men oppgaven er ikke for overveldende. Jeg har satt de enkleste bøkene øverst på listen, de blir vanskeligere når du fortsetter nedover. Og ja, alle disse vil også nytes av barn i alderen.


Årstider av Philip Giordano. Jeg elsker denne unike ta på søk og finn-boken: turn-seek-find! Hver spredning på to sider er fylt med dristig, fargerik grafikk og har to hjul for små hender å snu. Det ene hjulet viser en gråskala gjenstand som en robin eller en sopp. Det andre hjulet snur for å vise en av to farger ( hver sesong har forskjellige farger ). Små øyne spionerer deretter det tilsvarende objektet i riktig farge. Mye moro og et must for å søke og finne bokelskere.


Yoo-Hoo, marihøne! av Mem Fox. En lady bug gjemmer seg på forskjellige interiørsteder. Etter hver første illustrasjon der barn jakter på den flekkete billen, snur de siden for å se et nærbilde av den lille marihøna. Teksten er enkel, men morsom å lese høyt. Dette er en flott første-søk-bok for førskolebarn.


Hvor er hvalross og pingvin? av Steven Savage. Denne ordløse boken er en oppfølging av Hvor er hvalross? Denne gangen rømmer Walrus fra dyreparken med Penguin, og igjen skjuler de seg tydelig rundt i byen. Hvalross og pingvin er ikke vanskelig å få øye på, men den smarte bruken av farge og form gjør at du får øye på dem.


Har du sett matboksen min? av Steve Light. I scener som mange barn vil finne kjent, gjør en gutt seg klar for skolen. Underveis må han finne sine tapte eiendeler blant rotet i huset hans. Takket være Lights fargebruk i de fleste sorte og hvite illustrasjonene, er ikke gjenstandene i denne historien vanskelig å finne. Dette er ikke en klassisk søke-og-finn-bok, men likevel vil barna glede seg over å påpeke guttens tapte sokker, blyantveske og andre hverdagsgjenstander de sannsynligvis også har opplevd å miste!


The Lost Picnic av B.B. Cronin. Denne er så søt! Historien forteller at bestefar tar sine små folk på piknik, men underveis går maten tapt. De fargerike illustrasjonene gir mye å undersøke, og unge lesere vil fortsette å snu sidene for å sikre at de har funnet all maten.


Har du sett min drage? og Har du sett monsteret mitt av Steve Light. Hva kan være mer strålende enn ideen om at en magisk drage eller et søtt monster er løst? Intens detaljerte tegninger tar leserne med på en reise over hele metropolen eller fornøyelsesparken med et barn på jakt etter skapningen. Hver bok er et redskap for innføring av konsepter. Søket etter dragen krever å telle til tjue; jakten på monsteret er en oppdagelse av 20 former.


Hvor er babyen? av Britta Teckentrup. Teckentrup har en serie 'spotting books' med veldig behagelig grafikk. I denne følger et rim med hver side der leseren blir bedt om å finne babyen i en gruppe dyr. Andre bøker i serien utfordrer små detektiver til å finne par, den rare, eller annen forskjell.


Bear's Springtime Book of Hidden Things av Gergely Dudás. Dette er en veldig søt bok og en del av en sesongserie. Bær hodet ut for å finne gjenstander med vårtema som regnstøvler og larver, kyllinger og kurver. Søke-og-finn-aspektet er det perfekte utfordringsnivået for å holde barnets interesse, men ikke så vanskelig å være frustrerende.


Hvem Hva hvor? av Olivier Tallec. Dette er nok en serie bøker med en spesiell vri. Disse smarte, horisontalt orienterte bøkene ber leseren om å løse et mysterium om scenen som er avbildet i hver illustrasjon. Under hver scene er det en serie med lunefull karakterer å velge mellom. Barn vil elske å undersøke de humoristiske bildene, og å finne ut svaret vil kreve sterke observasjonsevner og nøye gjennomgang av scenen, ettersom svaret ikke alltid er åpenbart. Hjelpsomme voksne kan være i stand til å stille ledende spørsmål de første par sidene, men barna vil like å trene det selv. Sterkt anbefalt!


Little Bear's Big House av Benjamin Chaud. Jeg elsker denne serien med store bøker om Little Bear's eventyr! Det er så gøy å prøve å finne Little Bear i hver enorme, detaljerte tosiderspredning. I denne delen oppdager Little Bear et tomt hus og vil utforske. I motsetning til de fleste søker og finner eller I Spy-type bøker, Chauds Lille Bjørn bøker har også veldig engasjerende historier. Sterkt anbefalt!


Catch Me: A Seek and Find Book av Anders Arhoj. Denne søker-og-finn-boken, sammen med forgjengeren, Find Me: A Hide-and-Seek Book , er kjempegøy. Øynene på forsiden og bakdekslene er faktisk utskårne, og jeg fikk en latter som holdt det opp mot ansiktet mitt og kikket ut på barna mine for å overraske dem. ( Jeg er litt nøtt noen ganger. ) Historien, med sine lekne illustrasjoner, leser både bakover og fremover, noe som er en morsom måte å få barna til å tenke annerledes om fortellingen. Big Meow katten og Little Woof hunden spruter langs sidene og venter på å bli funnet.

Søk og finn bøker for aldre 5 og oppover

De fleste førskolebarn som liker følgende søker og finner bildebøker. Noen av dem er vanskeligere enn andre, men ettersom barnet ditt får mer til å finne skjulte gjenstander i illustrasjonene, kan det være lurt å takle de hardere bøkene. Elementære alderen barn, barnehage og oppover vil absolutt kunne ta på seg noen av disse utfordringene! Og selvfølgelig vil foreldrene nyte den fine pausen for å fullføre den kalde koppen kaffe, bare av og til avbrutt av en opphisset, 'Jeg fant den!'


Rundt om i verden med Mouk av Marc Boutavant. Opprinnelig publisert i Frankrike, følger denne søke-og-finn-boken Mouk bjørnen på disse opplevelsene rundt om i verden. De veldig livlige illustrasjonene viser at Mouk møter og lærer om forskjellige kulturer. Historien ber leserne søke og finne gjenstander i illustrasjonene og kommer med gjenbrukbare klistremerker for en ekstra interaktiv opplevelse.

populære bøker for 11 12 åringer


Pierre the Maze Detective: The Search for the Stolen Maze Stone av Hiro Kamigaki og IC4DESIGN. Denne a-mazing ( <<< see what I did there? ) inneholder 15 svært detaljerte labyrinter som leserne kan reise gjennom. Historien og intrikate illustrasjoner gir ledetråder for å løse mysterier, og en engasjerende historie får barna til å lese. Hvis du leter etter en bok som barna vil undersøke i timevis, er dette en ganske god innsats! Bonus: det er en serie!


Se etter Ladybug i Plant City av Katherina Manolessou. Plant City er et vidunderlig sted, og ethvert marihøne vil gjerne gå seg vill i den. Mens yngre barn liker å hjelpe detektiverne med å finne det unnvikende marihøna, vil eldre barn sette pris på de visuelle vitsene og fantastiske elementene i illustrasjonene.


Adele & Simon av Barbara McClintock. Dette er en av mine favorittbøker for alle tider. Adèle og hennes lillebror, Simon, reiser gjennom severdighetene i Paris på vei hjem fra skolen. Fraværende sinn Simon mister et element ved hver sving, og leserne blir utfordret til å finne de tapte elementene i de forseggjorte tegningene. Fantastiske endekart viser barnas reise gjennom byen.


Spot, katten av Henry Cole. Her er et annet utvalg med intrikate linjetegninger, denne gangen i svart-hvitt. Jeg visste at enhver bok med en så smart tittel ville være et godt valg, og jeg hadde rett. Spot, katten forlater hjemmevirksomhetene sine ut i byen. Utenom på reise, reiser han gjennom kjente severdigheter, som markeder, broer, en park osv. Eieren hans, en gutt, er ute etter å se etter ham, og barna vil elske å oppdage hvordan de to bare savner hverandre i denne ordløse historien. .


Dinosaur Detective's Search-and-Find Rescue Mission av Sophie Guerrive. En dinosaurdetektiv er på vei over hele verden for å finne tapte dyr. Hver intrikate tosiderspredning ber leserne om å hjelpe til med å finne hvert dyrs mysterium, samt en samling andre gjenstander. Jeg likte hvordan Guerrive ga de tapte dyrene og objektene spesifikke beskrivelser. 'En katt iført en blå krage med en gullring' eller 'en ku iført en grønn kjole', for eksempel.

Flere morsomme bøker for å holde barna opptatt:

Del Med Vennene Dine: