30 vakre Mary Oliver sitater om liv, kjærlighet og fortvilelse

Mary Oliver er mest kjent for å være Amerikas mest solgte dikter på grunn av hennes oppløftende sitater som gjenspeiler et fritt tenkende perspektiv i livet. Mange aspekter av det urolige livet hennes påvirket hennes kreative arbeid, som fortsetter å inspirere poesi elskere til denne dagen.Innholdsfortegnelse

Mary Olivers tidlige år

Oliver ble født i 1935 i Maple Heights, Ohio, og er datter av Helen M. V. og Edward William. Faren hennes jobbet som lærer for sosiologi og friidrettscoach ved forskjellige institusjoner i Cleveland. Oliver vokste opp i en semi-landlig forstad, og brukte mye av sine yngre år på å lese, skrive og vandre rundt i skogen. Hennes interesse for naturen ville senere bli en stor del av hennes liv som en stor dikter.

Olivers interesse for poesi begynte da hun var en ung student på 14 år. To år senere hadde hun sjansen til å besøke den avdøde Pulitzerprisvinnende dikteren Edna St. Vincent Millays hus i Austerlitz, New York.

Hun dannet senere en vennskap med den anerkjente dikterens yngre søster, Norma. Sammen tilbrakte Oliver og Norma de neste sju årene hjemme i St. Vincent Millay for å organisere papirene som en gang tilhørte dikteren.

Oliver fulgte høyere studier ved Vassar College og Ohio State University på midten av 1950-tallet, men hun fikk aldri en grad fra noen av institusjonene.

Karriere og utmerkelser mottatt

Oliver er kjent for sine dikt om den naturlige verden. Mens de fleste av hennes arbeider handler om å ha en carpe diem-holdning, berører de også dypere temaer som takknemlighet, kjærlighet og overlevelse.

Som 28-åring publiserte Oliver sin første diktsamling med tittelen 'No Voyage and Other Poems.' Selv om hun ble en lærer ved Case Western Reserve University på begynnelsen av 1980-tallet, lot hun ikke yrket sitt hindre henne i å gjøre kreativt arbeid. Hun jobbet med flere brikker til hun til slutt ble anerkjent av et stort prisutdelende organ.

1984 markerte et avgjørende øyeblikk i hennes karriere da hennes femte poesi samling, 'American Primitive,' dukket opp som vinneren av Pulitzer-prisen for poesi. Hun ble senere poet i Residence ved Pennsylvania Bucknell University i 1986. Fem år senere jobbet Oliver som Writer in Residence ved Virginia's Sweet Briar College.

Etter hvert som årene gikk, fikk Oliver mer anerkjennelse for sitt kunstneriske arbeid. Hun mottok L. L. Winship / PEN New England Award for sitt dikt, 'House of Light' fra 1990. Hennes 1992-stykke “New and Selected Poems (1992) fikk også National Book Award.

morsomme matematikkbøker for ungdomsskolen

'The Best American Poetry' inneholdt deler av hennes arbeid, 'Leaf and Cloud', både i 1999 og 2000. I tillegg kom essays til 1996, 1998 og 2001-utgavene av 'Best American Essays.'

Privat og ukonvensjonelt liv

På slutten av 1950-tallet var Oliver på vei tilbake til Austerlitz da hun møtte Molly Malone Cook. Den dyktige fotografen ble hennes partner i over førti år, til Malone undergikk kreft i 2005.

Som de fleste store artister er Oliver beryktet for å være hemmelighetsfull om sitt privatliv. Da hun flyttet inn til Malone, bestemte de seg for å slå seg ned i Provincetown, Massachusetts. Cape Cod-landskapet rundt hjemmet deres spilte en stor rolle i Olivers senere arbeider, siden det førte henne mye nærmere naturen.

Henne poesi er kjent for sine hjertetrekkende observasjoner av den naturlige verden, mens den fremdeles utforsker større temaer om menneskeheten.

Mary Oliver, reporteren

Oliver er allment ansett som en av de beste dikterne i historien, men hun anser seg ikke som en. I et 2011-intervju sa hun at hun betrakter seg selv som en 'reporter' som bruker en rekke ord med en bestemt type koreografi.

Hun tror hun bare er en kunstner som reiser seg om morgenen og skriver? behandle ord som om de var musikk som trenger å ha riktig rytme. Stilen hennes har fått leserne til å sammenligne henne med Walt Whitman og Henry David Thoreau.

Hun gikk også gjennom mange kamper som barn på grunn av sin dysfunksjonelle familie. Oliver så poesi som hennes tilflukt fordi hun kunne bygge sin egen verden ut av sine egne ord.

Mari Oliver: Senere år

Oliver fungerte som Catharine Osgood Foster Chair for Distinguished Teaching ved Bennington College før hun forlot jobben i 2001. Bortsett fra de store prisene hun mottok gjennom årene, ble hun også tilbudt stipend fra høyt anerkjente institusjoner.

Andre utmerkelser hun mottok i siste del av karrieren, inkluderer Alice Fay di Castagnola-prisen og American Academy of Arts & Letters Award. Hun ringte Provincetown, Massachusetts hjem i mer enn femti år før hun endelig flyttet til sin nåværende bolig i Hobe Sound, Florida.

Uten tvil har mange kunstnere blitt påvirket eller endret av Olivers arbeid. Flere individer blir fortsatt berørt av hennes gripende stykker, noe som gjør henne til en av de beste litterære ikonene i historien.

Her er 30 inspirerende sitater fra Mary Oliver:

Det beste Mary Oliver-sitatet s

Mary Oliver sitater

'Si meg, hva er det du planlegger å gjøre med ditt ene ville og dyrebare liv?' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Noen jeg elsket en gang ga meg en eske full av mørke. Det tok meg år å forstå at også dette var en gave. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Jeg vil ikke ende opp med å ha besøkt denne verden.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Elsk deg selv. Så glem det. Elsk deretter verden. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'For å være oppmerksom er dette vårt endeløse og ordentlige arbeid.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Du kan ha de andre ordene - sjanse, flaks, tilfeldighet, serendipity. Jeg tar tak. Jeg vet ikke hva det er nøyaktig, men jeg tar det. ' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'... Hvis du noen gang har gått i skogen med meg, må jeg elske deg veldig mye.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Ha litt rom i hjertet ditt for det ufattelige.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Du må aldri slutte å være lunefull. Og du må aldri gi noen andre ansvaret for livet ditt. ' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Jeg tror på vennlighet . Også i ondskap. Også i sang, spesielt når sang ikke nødvendigvis er foreskrevet. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Hør-puster du bare litt og kaller det et liv?' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Fortell meg om fortvilelse, din, og jeg vil fortelle deg min. I mellomtiden fortsetter verden. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Dette er det første, det villeste og det klokeste jeg vet: at sjelen eksisterer og er bygget helt av oppmerksomhet.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Det er bedre for hjertet å knekke, enn ikke å knekke.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Hvis du plutselig og uventet føler glede, ikke nøl. Gi etter for det. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Jeg kjenner mange liv det er verdt å leve.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Også jeg ønsket å kunne elske. Og vi vet alle hvordan den går, ikke sant? Sakte. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Du trenger bare å la det myke dyret i kroppen din elske det den elsker.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Men jeg sier også dette: at lyset er en invitasjon til lykke, og at lykke, når det gjøres riktig, er en slags hellighet, håndgripelig og forløsende.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Jeg holdt pusten som vi noen ganger gjør for å stoppe tiden når noe fantastisk har rørt oss ...' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Hver dag ser eller hører jeg noe som mer eller mindre dreper meg av glede, som etterlater meg som en nål i lysstaket.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

«Se, nå, hvordan jeg begynner dagen i lykke, i vennlighet . ' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Sa elven: forestill deg alt du kan forestille deg, så fortsett.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Han er akkurat diktet jeg ønsket å skrive.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Jeg leste hvordan en person kan svømme, for å redde livet sitt. Jeg skrev på den måten også. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Jeg sto villig og glad i figurene til alt - andre mennesker, trær, skyer ...' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Jeg vil tro at ufullkommenhetene ikke er noe - at lyset er alt - at det er mer enn summen av hver feilaktig blomst som stiger og faller. Og det gjør jeg. ” - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Og nå skal du fortelle historier om at jeg kommer tilbake - og de vil ikke være falske, og de vil ikke være sanne - men de vil være ekte' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

'Det er ikke en konkurranse, det er en døråpning.' - Mary Oliver

Mary Oliver sitater

“Hvilken elendighet å være redd for døden. Hvilken elendighet, bare å tro på det som kan bevises. ” - Mary Oliver

Del Med Vennene Dine: