Finn Ut Antall Engel

De beste bøkene som inspirerer dine sportsbesatte barn til å lese

Jeg blir spurt om og om igjen bokanbefalinger som vil appellere til barn som er sportsbesatte. Disse romanene og middelklassebøkene er gode sportsbøker for barn som hjelper til med å fordrive tiden når været ikke bidrar til å komme seg ut på banen. Jeg har prøvd å ta med bøker om en rekke idretter. Foruten de tre store - basketball, baseball og fotball - finner du sportsromaner med unge idrettsutøvere som skøyter, spiller tennis, løper og mer.

Sportsromaner for barn

Disse sportsbøkene for barn fokuserer på fiksjon ( bonuspoeng hvis du ser den eneste sakprosaboken ) og er rettet mot barn fra 8 år og oppover. Alle som noen gang har prøvd å finne en sportsbok for barnet sitt, har kommet over det store utvalget av bøker skrevet av Matt Christopher. Jeg har ikke tatt med noen på denne listen, i stedet for å gi deg alternativer som du kanskje har oversett. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)Flere sportsbøker for barn:


Sår av Joan Bauer. Jeg elsket denne boka. Jeremia har et svakt hjerte som holder ham på sidelinjen. Hans adopterte far flytter mye, og når de flytter til en ny by med et demoralisert baseballlag involvert i skandale, blir Jeremiah den motiverende treneren de trenger for å løfte dem opp. Fantastisk skriving gjør dette til en bok ikke bare for baseballfans.


Spøkelse av Jason Reynolds. Ghost er den første boken i en serie med sportstemaer av en utmerket forfatter i mellomklassen. Castle Crenshaw, med kallenavnet 'Ghost' på grunn av talentet for å løpe vekk, trekkes inn i det lokale baneteamet. Ghost, som bor med sin hardtarbeidende alenemor, er ikke sikker på at han passer inn i teamet. Han er imidlertid ikke den eneste på laget som sliter, men med hjelp fra støttende voksne finner barna veien. Jeg likte denne boken og satte pris på måten Reynolds skapte komplekse individer som sliter med vanskelige valg, selv når de tar feil avgjørelser.


Jenta som kastet sommerfugler av Mike Cochrane. Molly bestemmer seg for å bli med baseballaget til guttene på skolen. Hun sørger etter farens død og ikke får den komforten hun trenger fra moren, og håper Molly vil holde liv i minnene sine om faren sin, som lærte henne å spille. En nydelig bok, ikke bare om spillet, men om å opprettholde forholdet til menneskene vi elsker.


Crossover av Kwame Alexander. Alexanders fantastiske versroman om tvillingbrødre er rørende, omgjengelig og usedvanlig engasjerende. Josh forteller historien sin om å komme overens med sin brors nye kjæreste, søskenrivalitet, presset og gleden ved å spille ball og forholdet til faren. Denne boka har en trist slutt, og jeg anbefaler den for barn i alderen 10 år og oppover.


Bestilt av Kwame Alexander. Kanskje din sportsfan er en motvillig leser. Gratis vers, slik som i Bestilt , er faktisk flott for motvillige lesere. Den flyter raskt og sidene er mye mindre tette ( og derfor mindre skremmende ). Langvarig beskrivelse er erstattet av til og med følelsesmessige opplevelser og handling. Kwame Alexanders bok om Nicky på 12 år er fantastisk. Nicky navigerer i det vanlige ungdomsskoledramaet; han ser frem til en fotballturnering, prøver å finne ut hvordan han kan snakke med en jente, og takle foreldrenes separasjon. Under reisen lærer han å elske bøker, og oppdager at kanskje farens kjærlighet til ord ikke er så ille.


Roller Girl av Victoria Jamieson. Selv graverer jeg ikke mot den grafiske romangenren, men både guttene mine elsker dem og den eldre sønnen min Roller Girl var fantastisk.' Astrid registrerer seg for rulleleir, og det er gjennom å delta i rullende derby at hun oppdager sin indre styrke.

8. mars dyrekretsen


Barn av Longhouse . Dette er en historisk roman fortalt i skiftende synspunkter mellom Ohkwa’ri og tvillingsøsteren hans Otsi: stia. Søsknene er Mohawks som bor på 1400-tallet i det som senere skulle bli upstate New York. Ohkwa’ri forteller de eldste at han hørte en annen gutt planlegge aktivitet som ville bryte en fredsavtale med en nabostamme. Hans motbydelige nye fiende planlegger å hevne seg under et spill som er en forgjenger av lacrosse.


The Hero Two Doors Down: Basert på den sanne historien om vennskap mellom en gutt og en baseballlegende av Sharon Robinson. 8 år gamle Steve bor i et jødisk nabolag i Brooklyn. Noen av samfunnet er opprørt når de hører at afroamerikanere skal være deres nye naboer. Steve, en ivrig baseballfan er glad for å oppdage at hans nye nabo er Jackie Robinson! En fantastisk og gjennomtenkt bok om fellesskap, vennskap og å bryte barrierer.


Tennis sko av Noel Streatfeild. Det er gøy å sette en klassisk bok på listen. Det er mange år siden jeg leste denne boken, men jeg spiste opp hele 'Shoes' -serien da jeg var liten. For skøytefans, Skøytesko er en annen man ikke må gå glipp av.


Gå opp til tallerkenen Maria Singh av Uma Krishnaswami. Det er 1945 og Maria, en biracialjente i California (faren hennes er fra India, moren er fra Mexico) vil spille softball på et lag organisert av læreren sin. Samtidig føler hennes flerkulturelle samfunn belastningen av å institusjonalisere diskriminering. Jeg kjenner ikke til noen annen barnebok som tar for seg opplevelsen til indianere i denne perioden - fascinerende og opplysende, men også en flott historie om en bestemt jente.


Holder poengsum av Linda Sue Park. Maggie er en hardhard Brooklyn Dodgers-fan takket være brannmannvenninnen Jim, som lærer henne alt om å holde oversikt over poengsummen. Når Jim blir utarbeidet og sendt til Korea, korresponderer han og Maggie til han plutselig slutter å skrive tilbake. Når han kommer tilbake fra Korea, er Maggie fast bestemt på å hjelpe ham å helbrede. Jeg likte hvordan Maggie var iherdig i sitt ønske om å hjelpe vennen sin, og gjorde en slik innsats for å lære om Korea. Kartene og notatene hennes er inkludert i historien, som foregår over flere år. Det kan hende du blir avskrekket med ideen om at barna dine skal lese en bok som involverer Koreakrigen, men vær så snill og ikke vær så snill.


Ubeseiret: Jim Thorpe og Carlisle Indian Football Team av Steve Sheinkin. Dette er en sakprosabok om en av Amerikas store idrettsutøvere. Det er noen ganger oppført som rettet mot et YA-publikum, men 12-åringen min leste den og kunngjorde at den var utmerket. Jeg tror det er bra for sportsbarn å lese ikke bare om heltenes prestasjoner, men også om deres virkelige livs kamp.


Veien hjem ser ut nå av Wendy Wan-Long Shang. Etter en familietragedie prøver den kinesisk-amerikanske Peter Lee ut et Little League-lag, og faren hans ender med å bli trener. Satt på begynnelsen av 1970-tallet, forteller Shang historien mot bakgrunn av Vietnam-krigen, kvinnens frigjøringsbevegelse og andre sosiale omveltninger. En følsom historie om en familie som lærer å helbrede.


In the Year of the Boar og Jackie Robinson av Bette Bao Lord. Dette er en virkelig fantastisk historie om en 10-åring som flytter med familien fra Kina til Brooklyn. I sitt forsøk på å forstå amerikansk kultur og bli akseptert, fokuserer hun på baseball som inngangspunkt, og får nye venner underveis.

21 feb stjernetegn


Baseball Card Adventures Series av Dan Gutman. Sønnen min har lest alle disse bøkene og elsker dem. Det er 12 bøker i serien til dags dato. Young Joe Stoshack reiser gjennom tiden hver gang han berører et baseballkort. Eventyr følger som Joe møter ballspillere, lærer om deres liv og ( noen ganger ) prøver å endre historie. En flott serie for barn å lære om sport og historie. I Jackie og meg , Joe lærer også om opplevelsene av rasisme.


A komme tilbake av E.L. Shin. Maxine drømmer om å gå til OL, men hennes umiddelbare mål er å komme gjennom Regionals. Hun navigerer også i prøvelser og trengsler i sjette klasse mens hun også kommer i praksis tid på rinken. Som den eneste kinesiske amerikaneren i klassen hennes tåler hun mikroangrep fra klassekamerater og begynner å tvile på seg selv. Barn vil elske denne fantastiske historien om en lik karakter og spenningen i konkurranse.


I Sukker og is av Kate Messner, Clares talent for skøyter på syvende trinn, blir sett på et lokalt show, og hun blir fort innblandet i skøyteverdenen, med sitt press og rivalisering. Denne realistiske historien om en jente som oppdager styrkene sine og navigerer i forholdene mens hun forfølger drømmene sine, er en god uavhengig lesning i alderen 8 og oppover.


Gutten som reddet baseball av John Ritter. Dette er en annen bok sønnen min elsket. Dillontown står i fare for å miste sitt felt til utvikling, og ting ser ikke bra ut. Men så kommer den mystiske Cruz de la Cruz (på hesteryggen!) Og hevder at han har hemmeligheten å slå. Vil han bringe håp tilbake til Dillontown? Ritter har en rekke sportsromaner for barn, så sjekk bibliotekhyllene dine!


Ti: En fotballhistorie av Shamini Flint. Denne boken er ikke utgitt ennå, men har fått god presse, og jeg ønsket å inkludere den nå for de av dere som har fotballfans og kanskje også vil ha en bok med en jente og / eller en hovedperson i farger. Maya bor i Malaysia og elsker fotball, men samfunnet hennes mener at jenter ikke burde spille. 'Bortsett fra de mange metaforene bare en ivrig fotballfan kunne elske, injiserer Flint humor uten problemer i prosaen sin. Legg til narrestreker fra en spunky hovedperson og korte og søte kapitler for en fartsfylt, underholdende lesning. ' - Kirkus gjennomgang


Maniac Magee av Jerry Spinelli. I denne Newberry-prisvinneren, Jeffrey 'Maniac' Magee, en foreldreløs, hvis krumspring og ekstrem atletikk utfordrer hans rasedelte samfunn. Utmerket historiefortelling av Spinelli gjør dette til en bok du må lese for alle middelklasselesere.


Million dollar mål ( serie ) av Dan Gutman. Jeg må være ærlig og si at jeg ikke har lest noen av bokene i denne serien. Jeg tok dem med hjem, sønnen min leste dem og han likte dem. Jeg hadde bare ikke lyst til å bruke tiden min på å lese ( men igjen ) om sport. Jeg ønsket å inkludere serien på denne listen, men fordi serien inneholder bøker om et stort utvalg av idretter, inkludert bowling, basketball, golf og mer.


Gutter leser: Sportssidene , red. av Jon Scieszka. En morsom samling av ti sports noveller av fantastiske barneforfattere. Guys Read er en serie som tar sikte på å oppmuntre gutter til å lese, men jenter vil også elske bøkene. Forfattere inkluderer Anne Ursu, Jacqueline Woodson, Joseph Joseph Bruchac og Dan Gutman. En rekke idretter er representert. Jeg anbefaler hele Gutter Les serie.

Mer boklister for middelklasselesere :

Beste kapittelbøker for barn

Del Med Vennene Dine: