Lekende tidlige kapittelbøker om sport

Hvis du har et barn som elsker å løpe, hoppe og score, vil han eller hun nyte å lese disse tidlige kapittelbøkene med et sportstema. Jeg klarte å finne bøker om de 'store fire' - fotball, baseball, basketball og fotball - samt svømming, løping, gymnastikk og mer. Det er noe for alle ( ingen curlingbøker skjønt, er jeg redd ).Tidlige kapittelbøker om sport for barn

Jeg er glad for at jeg var i stand til å inkludere så mange forskjellige valg, bøker med farger i farger og fra forskjellige samfunnslag. I tillegg er det bøker om både jente- og guttesportstjerner, fordi sportsbøker ikke bare er for gutter! Jeg har til og med lagt til noen få favorittsporter som enkle lesere på slutten av listen.

Jeg definerer 'tidlige kapittelbøker' som bøker som passer for barn i alderen 6-10 år - lesere som har gått forbi Frosk og padde men ikke klar for Harry Potter . Jeg har to dusin lister for foreldre som leter etter disse typer begynnende kapittelbøker. Finn dem alle her i arkivene mine om tidlige kapitler .

(Merk: omslag og titler er tilknyttede lenker.)

Flere sportsbøker:

vinterdikt for grunnskoleelever

Tidlige kapittelbøker med et sportstema


Hockeykveld i Kenya av Danson Mutinda og Eric Walters, illustrert av Claudia Dávila. Det er ikke mange bøker som er satt i det moderne Afrika, og denne om gutter som drømmer om å spille ishockey er en inspirerende lesning for det sportsgale barnet ditt. To gutter, Kitoo og Nigosi, lærer om kanadisk ishockey fra en bok de sjekker ut fra biblioteket, og de er fast bestemt på å spille, til tross for mangel på snø og is i hjemlandet. Det er en fantastisk, positiv historie om vennskap og utholdenhet.


Lola Levine er ikke ond av Monica Brown, illustrert av Angela Dominguez. Jeg liker virkelig Lola Levine-serien, og dette er den første boka i serien. Lola elsker å spille fotball, men er fortvilet når hun ved et uhell sårer en klassekamerat og de andre barna begynner å kalle henne 'Mean Lola Levine.' Lola finner ut en plan for å ombestemme alles sinn og vise dem at hun virkelig er en hyggelig person og god venn.


Gullmedaljens rot (MVP-serien) av David A. Kelly, illustrert av Scott Brundage. Denne nye serien har en mangfoldig gruppe på fem venner. I denne første delen forbereder barna seg til skolens feltdag. Kelly forfattet også Baseball Mysteries serie ( se nedenfor ) slik som du kanskje forventer, støter barna på et mysterium som skal løses: noen prøver å sabotere hendelsene, og barna må finne ut hvem det er. Kelly har skrevet alle slags sportsbøker for barn: plugg navnet hans inn i bibliotekets katalog og sjekk dem alle ut.


Bobby the Brave (Noen ganger) . ( 2 bokserier ) Bobby Ellis-Chan sliter med at han ikke er interessert i fotball selv om faren er en pensjonist. 'The Freezer', som faren hans er kjent, er nå hjemmefar og mens søsknene har sin vanlige frem og tilbake, er det en funksjonell, kjærlig familie. Dette er en morsom, sjarmerende bok med ikke-aksjekarakterer, og jeg gleder meg til å lese flere bøker i serien.

engelnummer 999


Pedros store mål (serie) av Fran Manushkin, illustrert av Tammie Lyon. Dette er en flott serie for de yngste leserne, barnehagebarn gjennom 2. klasse som allerede er klare for kapittelbøker. I denne spiller Pedro fotball og bestemmer at målet hans er å ... vel ... lage et mål!


Izzy Barr, Running Star av Claudia Mills, illustrert av Rob Shepperson. Jeg har anbefalt The Franklin School Friends-serien før. Hver bok sentrerer seg om en elev og hans eller hennes spesielle ferdigheter, fra å lese til matematikk og i dette tilfellet løpe!


Horrid Henry og Soccer Fiend av Francesca Simon, illustrert av Tony Ross. Denne britiske importen er morsom og ganske sjarmerende, til tross for navnet 'Horrid Henry.' Som den smarte bråkmakeren, tar Henry imot Moody Margaret. Formatert som fire separate historier, snarere enn en tradisjonell kapittelbok.


Harry Miller’s Run av David Almond. Det er faktisk ingen kapitler i denne britiske importen. Jeg anbefaler denne lang novellen for de øvre aldersgrensene på denne listen på grunn av ordforrådet ( Hvis barnet ditt liker å lytte til Roald Dahl, er dette et utmerket valg ). Young Liam gleder seg til Junior Great North Run, og mens han hjelper en eldre nabo, Harry Miller, lytter han til Harrys minner om sine egne opplevelser som løper. Jeg elsker det generasjonsmessige aspektet av denne boken, de sære karakterene og historiefortellingen. Av alle bøkene på denne listen anbefaler jeg det mest som høytlesning.


My Secret Life as a Ping Pong Wizard ( Hank Zipzer-serien ) av Henry Winkler, illustrert av Lin Oliver. Hank tar opp bordtennis og oppdager at han virkelig liker det. Imidlertid er han bekymret for at de andre barna skal plage ham om det. Når han blir god og håper å delta i en konkurranse, må han bestemme om han skal konkurrere selv om det betyr at alle vennene hans vil finne ut av det.


Ellray Jakes står høyt av Sally Warner, illustrert av Brian Biggs. Ellray er det korteste barnet på skolen, men hans basketballferdigheter er ganske gode. Men ingen ser ut til å legge merke til det, så Ellray kommer med en plan!


Ballpark Mysteries (serie) av David A. Kelly, illustrert av Mark Meyers. Det er dusinvis av bøker i den populære Ballpark Mysteries-serien, som kombinerer sport og who-dunnits.


Kylie Jean Gymnastics Queen av Marci Peschke, illustrert av Tuesday Mourning. Kylie Jean-serien er relativt ny, og alle bøkene har et positivt budskap. I denne lærer Kylie Jean om sport eller venner er viktigere.


Cartwheel Katie Woo av Fran Manushkin, illustrert av Tammie Lyon. Jeg elsker Katie Woo-serien, og det vil barna dine også gjøre. Katie får gymnastikkfeilen etter å ha sett sporten på TV. Men hun lærer at hjulene er vanskeligere enn de ser ut.


Svømming med haier ( serie ) av Betty Hicky, illustrert av Adam McCauley. Rita vil forbedre svømmeferdighetene sine slik at hun kan konkurrere på samme lag som vennene sine. Gym Shorts-serien inneholder også bøker om bane, basketball, baseball, fotball og tennis.

Enkle lesere med et sportstema


Ikke kast det til Mo av David A Adler vant ALA 2016 Theodor Seuss Geisel Award. Så langt er det to Mo Jackson-bøker, og jeg mistenker at det er flere på vei. Jeg leser Få et hit Mo! og både sønnen min og jeg syntes det var sjarmerende. Mo elsker sport, men han er ikke nødvendigvis det mest talentfulle barnet på laget. Det spiller imidlertid ingen rolle. Utholdenheten hans trekker ham gjennom. Både gutter og jenter vil se seg selv i Mo, selv om lidenskapene deres ligger i en ikke-sportslig retning.

MER: Store forskjellige enkle leserbøker


Den Littlest Leaguer av Syd Hoff. Det er alltid godt å ha en klassiker på listen, slik at foreldre kan føle seg nostalgiske mens de hjelper barna å lære å lese. Det er også mye, mye lenger enn moderne lettlesere, selv om det også har en fin historiebue for å holde barns oppmerksomhet. Hvis du jobber med å få barna til å lese lengre bøker, kan historien om en liten gutt med store baseballdrømmer gjøre trikset.


Fotballkamp! av Grace Maccarone, illustrert av Meredith Johnson. Dette er en veldig, veldig enkel leser som vil inspirere fotballfan til å hente en bok.


Spark, pass og løp av Leonard Kessler. Morsom klassiker om dyr som oppdager fotball.

gode bøker for jenter på 12 år

Flere flotte bøker for enhver hobby:

Del Med Vennene Dine: