Science-Themed Early Chapter Books for Kids

Å lage denne listen med tidlige kapittelbøker med vitenskapstema var ganske en utdannelse for meg! Jeg lærte absolutt noen få nye fakta underveis. Hvis barnet ditt alltid har nesen i en sakprosa, fakta fylt bok, og du lurer på hvordan du kan snike inn litt fiksjon, disse tidlige kapittelbøker kan bare være billetten.Vitenskapstemaer for tidlige kapittelbøker for barn i alderen 6-10.

Tidlige kapittelbøker er primært rettet mot barn i alderen 6 til 10. Hvis barnet ditt har gått utover enkle lesere, men ikke er helt klar for romaner i mellomklassen, kan du prøve et av disse valgene. Du kan alltid koble disse bøkene med noen få titler fra min matte kapittelbok liste for litt god lesemoro med STEM-tema. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Calpurnia Tate, Girl Vet ( serie ) av Jacqueline Kelly, illustrert av Jennifer L. Meyer. Dette er en spin off av den utmerkede middelklasse-romanen om en spirende ung naturforsker, Calpurnia ( se nedenfor ). I denne serien lærer Calpurnia og hennes yngre bror å ta vare på det lokale dyrelivet.


Zoey og Sassafras ( serie ) av Asia Citro, illustrert av Marion Lindsay. Zoey er en jenteforsker som kan gjøre det, og lærer at hun har en superhemmelig ferdighet: hun kan se magiske skapninger. Hennes ikke så hemmelige ferdighet er å bruke den vitenskapelige metoden til å ta vare på disse skapningene når de blir skadet. Denne sjarmerende bokserien om tidlige kapitler som lærer barn vitenskapelige konsepter med en fantasivridning, er et velkomment tillegg til en voksende mengde STEM-litteratur.


Phineas L. MacGuire. . . Utbrudd !: Det første eksperimentet (fra Phineas L. MacGuires svært vitenskapelige notatbøker) (serie) av Frances O'Roark Dowell, illustrert av Preston McDaniels. Phineas ( aka 'Mac' ) er en fjerdeklassing som går gjennom livet og ser på alt fra en vitenskapelig vinkel. Han observerer, samler inn og bruker data, men når han blir paret med det nye barnet på skolen for et vitenskapelig eksperiment, må paret finne ut hvordan de kan jobbe sammen. Skriften er morsom og smart, og barna vil lett forholde seg til karakterene. Boken inneholder til og med flere eksperimenter for lesere å prøve hjemme.


Trøbbel ved siden av ( Carver Chronicle-serien ) av Karen English, illustrert av Laura Freeman. Denne boken presenterer omtenksomt et moralsk dilemma som Calvin må jobbe seg gjennom når han lærer å ta de riktige beslutningene når hans vitenskapelige rettferdige data ikke forbinder prikkene slik han vil.

8. mars stjernetegn


Franny K. Stein, Mad Scientist av Jim Benton. Franny er en ung, gal forsker ( ja, virkelig! ) men jeg elsker hvordan problemene hennes er med et vanlig barn. Hun vil bare passe sammen med de andre barna på skolen. Siden hun er forsker, gjør hun observasjoner om hva de andre barna gjør ( leke med dukker, kle seg 'søt' ) og spiser ( squishy hvite brødsmørbrød i stedet for gresskar ravioli ) og utfører deretter eksperimenter for å se hvor best hun kan tilpasse seg. Det viser seg imidlertid at hennes unike er det som hjelper henne å bli akseptert og verdsatt av klassekameratene. Denne veldig smarte serien er veldig gøy for både gutter og jenter.


Frank Einstein and the Antimatter Motor ( serie ) av Jon Scieska, illustrert av Brian Biggs, er en humoristisk serie som er flott for såkalte 'motvillige lesere.' Frank er et guttegeni som er opptatt av å vinne en vitenskapskonkurranse med robotoppfinnelsene, men hans rival, T. Edison, er fast bestemt på å hindre ham.

DATA satte tidlige kapittelbøker med et vitenskapstema
DATA-settet (serie) av Ada Hopper, illustrert av Sam Ricks. En trio av latinovenner, hver med et unikt sett med ferdigheter - Laura elsker å tukle, Gabe vet alt om dyr, og Ceasar har en lidenskap for historie - løser mysterier med en tydelig STEM-bøyning. I denne første boka (det er fire i serien) begynner vennenes eventyr når en lokal gal vitenskapers oppfinnelse ødelegger lekene sine. Den store skrifttypen, mange illustrasjoner og lett humor gjør det til et godt valg for tidlige lesere.


Hvordan Oliver Olson forandret verden av Claudia Mills, illustrert av Heather Maione. På skolen blir Oliver paret med den pratsomme Crystal for å jobbe med en diorama i solsystemet. Han sliter med selvtilliten og uavhengigheten fra helikopterforeldrene på måter tredjeklassinger kan forstå. En av mine favorittdeler av denne boken var måten Oliver kjemper om hvordan og hvorfor Pluto ikke lenger regnes som en planet. Han ender med å gi Pluto et skilt som sier 'Slipp meg inn!' Jeg tror det må være slik de fleste foreldre som husker Plutos tidligere status har det! Hvis barnet ditt er fascinert av Pluto, er det en morsom lesning Stink: Solsystemets superhelt .


Andrew Lost av J.C. Greenberg, illustrert av Mike Reed. Min sønnelsketde Andrew Lost serie. Andrew og fetteren Judy blir ved et uhell krympet når et vitenskapelig eksperiment går i haywire. I hver bok tillater deres miniatyrstørrelse dem å oppleve et annet vitenskapstema på nært hold - fra sansene, til miljøet, til havet og så videre. Det er mye av fakta i disse bøkene. MYE . Sannferdig, jeg likte ikke denne serien som høytlesning, og det var en karakter som jeg syntes var veldig irriterende. Uansett, jeg gjøre anbefaler denne serien for barn som elsker sakprosa, og det er en flott serie å lese hvis barna liker det Den magiske skolebussen .


Marty McGuire graver ormer! av Kate Messner, illustrert av Brian Floca. Jeg elsker Marty McGuire-serien! I den andre boka er Marty og klassekameratene hennes inspirert av en besøkende miljøverner til å jobbe med vitenskapelige prosjekter med jordtema. Marty bestemmer seg for å gjøre skolekafeteria søppel til kompost. Hun bruker vitenskapelig resonnement på prosjektet sitt, men lærer også å takle skuffelse når store planer går galt. Kate Messners forfatterskap er intelligent, humoristisk og engasjerende, aldri dum ned. Mange fakta er strødd gjennom hele boka - anbefales på det sterkeste.


Magisk skolebuss . (forfatterne varierer) Den allestedsnærværende magiske skolebussen trenger knapt en introduksjon! Hver bok ser på et annet emne for vitenskapelig undersøkelse med fru Frizzle og hennes gjeng med skolebarn. Dyr, flaggermus, bakterier, elektrisitet, geologi, dinosaurer, a d uendelig . Hvis det er et naturfag det ikke har dekket, vet jeg ikke hva det er!


Fiolett makrellens naturlige habitat av Anna Bradford, illustrert av Elanna Allen. Fiolett oppdager en spurv som er fanget i et kjøpesenter, mens hun løper ærend med moren. Å se spurven gnister spørsmål i tankene til Violet. Hva vil den spise i kjøpesenteret? Vil det heller være utendørs? Har han alltid bodd i kjøpesenteret? Dermed begynner Violets vitenskapelige undersøkelse av naturlige habitater. Hennes søster lager et naturfagsprosjekt for skolen, og Violet bestemmer seg for å gjennomføre sine egne naturlige habitatobservasjoner ved å samle og holde et marihøne fra hagen.

18 aug dyrekretsen


Ivy and Bean Hva er den store ideen? av Annie Barrows, illustrert av Sophie Blackall. I bok 7 av de veldig populære ( og fortjent det ) Ivy + Bean-serien, de to andre klassevennene prøver å komme opp med et vitenskapsmessig prosjekt som vil stoppe global oppvarming. Etter flere forsøk på velmenende, men ganske villede ( men likevel morsom ) eksperimenter, er jentenes sluttprosjekt strålende i sin enkelhet.


Klar, Freddy! # 22: Science Fair Flop av Abby Klein, illustrert av John McKinley. De mest omfattende bokseriene om tidlige kapitler vil ha minst en vitenskapstema. Førsteklassing Freddy sliter med vitenskapen. Han kommer med et muggdyrkingsprosjekt, men moren hans kaster det ved et uhell ( forståelig! ) og han løper for å fullføre et prosjekt i tide. Denne boka er et trygt valg for tidlige kapittelboklesere og fans av Klar, Freddy serie.


Prosjekt Droid (serie) av Nancy Krulik og Amanda Burwasser, illustrert av Mike Moran. Logans mor er oppfinner, og hun bestemmer seg for å sende sin naturtro robot som heter Java til skolen med sin sønn i det virkelige liv. I denne delen håper Logan at Javas datamaskinhjerne vil hjelpe ham med å vinne vitenskapsmessen i tredje klasse. Massevis av humor gjør dette til en morsom vitenskapelig tema tidlig kapittelbok for barn.

Flere boklister å elske:

Inspirer barna dine til å eksperimentere hjemme:

STEAM barneprosjekter som er kjempebra

Jeg hjalp til med å skrive en bok! 52 STEAM-prosjekter for barn i alderen 4-10. Magisk oppfinnsomme, ville og fantastiske prosjekter med klare instruksjoner og fargerike instruksjonsbilder. KJØPE: eBok | Amazon Print | Bare britiske / EU-kunder: eBok

jomfru personlighet kvinne

Vitenskapskapittelbøker for barn i alderen 6-10

Del Med Vennene Dine: