Salt vulkan: Groovy Liquid Density Science Experiment

En saltvulkan er enkel vitenskapelig eksperiment som har en super høy groovy faktor. Barna dine vil at vitenskapsprosjektene deres skal være fargerike, blendende og umiddelbart gledelig. Du vil at de skal lære noe om den fantastiske naturlige verdenen. Vel, a salt vulkan er der det er, mann.Hvordan lage en saltvulkan

52 betydning

Mens de lager en saltvulkan, vil barna lære om væsketetthet, og du vil oppleve 1970-tallet allerede sett . Du vil drømme om oransje shag-tepper, hengende perlegardiner og din elskede lavalampe!

La oss komme i gang!

Hva trenger du:

En flaske eller krukkeEn kopp romtemperatur vann

1/4 kopp vegetabilsk olje

Salt; steinsalt fungerer best, men bordsalt vil også fungereValgfritt: matfargestoffer

Forsyninger for å lage saltvulkanvitenskapelig prosjekt.

Salt Volcano Instruksjoner:1. Hell vann i krukken.

2. Hvis du bruker matfargestoffer, legg den til nå.

3. Hell i oljen. Ikke bland!

4. Dryss saltet i krukken.

5. Observer hva som skjer!

Klar saltvulkan

Salt Volcano Science:

Vann og olje er ikke-blandbare væsker. Det betyr at de ikke blander seg. Når du drysser saltet i vann-oljeblandingen, synker saltet til bunnen. Når den synker, fester oljen seg til den. Når saltet når bunnen, vil det begynne å oppløses, og når det gjør det, stiger oljen som var på saltet til toppen.

Dette eksperimentet lærer barna om tetthet. Olje er mindre tett enn vann, og det er derfor den flyter på overflaten, og hvorfor den rømte oljen fra saltet desperat vil nå toppen igjen. Salt tettere enn vann, og det er derfor det må synke til bunnen.

grønn salt vulkan

Salt Volcano Variasjoner for å gjøre det enda morsommere:

Vi hadde det gøy å eksperimentere med matfargestoffet. I stedet for å legge til fargen før oljen, kan du prøve å legge den etter og se hva som skjer. Vil du vente til fargen blandes for å tilsette saltet, eller vil du legge dem til samtidig? Hva endrer seg når du bruker mindre eller større saltkrystaller? Spiller det noen rolle om du tilsetter mer eller mindre vann?

17. januar dyrekretsen

Eksperiment!

Salt vulkanen er også et flott klasseromsprosjekt for STEAM-læreplaner! Våre DAMP Barnebok er full av STEAM-prosjekter akkurat for 4-8 åringer. Du vil definitivt ikke gå glipp av de fantastiske ideene inni den!

eBok | Amazon Print | UK / EU kunder: eBok

STEAM barneprosjekter som er kjempebra

Mer vitenskap å prøve:

Del Med Vennene Dine: