Finn Ut Antall Engel

30 Første kapittelbøker for barn: Serier om gutter

Første kapittelbøker, eller hva jeg også liker å kalle, ' tidlige kapittelbøker 'er bøker for barn i alderen 6-10 år. Dette er en vanskelig alder å målrette mot, for det er også alderen da barna først lærer å lese. Så en 6-åring er kanskje klar for kapittelbøker, men klassekameraten hans leser kanskje ikke i det hele tatt. Begge scenariene er helt normale. Jeg hadde faktisk en av hver!

Første kapittelbøker om gutter for barn i alderen 6-10

Denne listen over første kapittelbøker i min serie med boklister rettet mot dette lesenivået inneholder guttpersoner. Men legg merke til foreldrene: dette er ikke bøker til gutter, det er de Om gutter, jenter vil også ha glede av dem! Jeg bruker ganske enkelt hovedpersonen som et nyttig sorteringsverktøy for temaboklistene mine. På slutten av dette innlegget finner du lenker til alle slags andre tidlige kapittelboklister, inkludert bøker om jenter ! Disse første kapittelbøkene om gutter dekker en rekke lesenivåer. Hvis du leter etter et bestemt Lexile-nivå kan du bruke dette praktiske dandy-verktøyet .Merk: Bokomslag og titler er tilknyttede lenker.


Pedro første klasse helt (serie) av Fran Manushkin, illustrert av Tammie Lyon. Dette er en flott serie for de yngste leserne, barnehagebarn gjennom 2. klasse som er klare for kapittelbøker. Pedros venn Katie Woo har lenge hatt sin egen serie, men nå går Pedro inn i rampelyset mens han driver med sport, ser etter insekter og løper for klassepresident. Dette er en søt serie, og jeg liker måten illustrasjonene setter scenen for hvert kapittels handling.

Danny
Danny’s Doodles av David A. Adler. Hvis barnet ditt desperat vil lese The Diary of a Wimpy Kid, men du skjønner (med rette) at det ikke er en serie for 2. klassinger, vil jeg lede deg til Danny’s Doodles. Danny og hans quirky venn, Calvin Waffle har like quirky eventyr, ledsaget av - du gjettet det - doodles. Av forfatteren av den høyt elskede Cam Jansen bøker.


Sam Krupnik av Lois Lowry. Anastasia Krupniks lillebror får sin egen serie! Lowrys kroppsarbeid forbløffer meg, og du vil like denne serien like mye som hennes andre verk. I denne boka leste vi alt om Sam fra fødselen hans til småbarn og førskolehette med mye latter. Jeg anbefaler også dette som høytlesning! Serien ble opprinnelig skrevet på 1980-tallet og har fått et nytt utseende. ( Rop ut til en kommentator som slo meg på denne serien! )


No 1 Car Spotter av Atinuke er satt i Modern Africa og skrevet av forfatteren av Anna Hibiscus. Oluwalase Babatunde Benson har fått kallenavnet nr. 1 bilspotter fordi han liker å se på biler mens de kjører forbi landsbyen. Han har også andre talenter, inkludert hans raskt tenkende oppfinnsomhet som hjelper naboer og familie i vanskelige situasjoner. Jeg elsket virkelig denne serien og anbefaler den på det sterkeste.


The Miniature World of Marvin and James av Elise Broach, illustrert av Kelly Murphy. Hvis jeg skulle anbefale en bok om to biller som hopper i en haug med blyantspon inni en elektrisk blyantspisser, kan du se litt på meg. Boka handler faktisk om hvordan billen, Marvin, bruker tiden sin mens hans beste venn ( og menneskelig ), James, er på stranden. Elise Broachs middelklassebok Mesterverk , introduserte duoen for verden, og denne nye tidlige kapittelboken er en sjarmør. Jeg syntes også teksten var veldig passende for tidlige lesere. Det er mye god repetisjon av ordforråd uten å være irriterende, en interessant og morsom historie å bære leseren med, samt godt emosjonelt innhold som hjelper barna å koble historien til sin egen opplevelse. Hendelsen til blyantspisseren er rett og slett den mest minneverdige delen av historien, og den som sønnen min ønsket at jeg skulle lese for ham igjen og igjen.

Waylon! One Awesome Thing av Sara Pennypacker, illustrert av Marla Frazee. Waylon er stjernen i en ny serie av forfatteren av Clementine . Waylon er en super sjarmerende 4. klassing som sparer pengene sine for å kjøpe en spesiell notatbok der du kan registrere alle ideene til oppfinnelser. Men på skolen deler det 'kule barnet' klassen i lag. Hvordan vil dette påvirke vennskapene hans? Og hva med den mobberen? Og søsteren hans opptrer så rart! Jeg elsket denne boken og gleder meg til å lese mer. Passer for barn fra 7 år og oppover.


SuperDuper Teddy av Johanna Hurwitz, illustrert av Debbie Tilley. Dette er en del av Riverside Kids-serien - hvorav noen også har jentepersoner. Teddy er en fire år gammel som får sin første jobb å mate naboens katter. Alle barna bor i samme bygård i NYC. Mange av Riverside Kids-serien er ute av trykk, men er ofte lett tilgjengelige på biblioteket ditt. De er imidlertid også tilgjengelige som e-bøker.


Three Tales of My Father’s Dragon av Ruth Stiles Gannett. Så vidt jeg er bekymret for, er denne klassiske trilogien en nødvendighet for hvert barn. Selv om du har lest det høyt, ikke la det hindre deg i å tilby det som en uavhengig lesning.


Historiene Julian forteller av Ann Cameron. Da jeg først kom med denne boka hjem fra biblioteket, informerte sønnen meg at læreren hans i 2. klasse fortalte klassen at dette var noen av hennes favorittbøker. Jeg har ikke lest dem alle ( ennå ) men jeg kan se hvorfor. Jeg ble fristet til å bedømme boken etter omslaget ( Jeg er ikke en fan av fotomslag ) men er glad jeg ga disse velskrevne bøkene en sjanse. Fantasifull Julian kommer i skade med sine høye historier, men heldigvis har han en kjærlig, tilgivende familie.


Sam the Man and the Chicken Plan av Frances O'Roark Dowell, illustrert av Amy June Bates. I ånden til Henry Huggins, vil en uavhengig, 7 år gammel gutt tjene litt penger. Underveis skaffer han seg en kylling og blir venn med sin skurke gamle nabo. En fantastisk bok full av gammeldags moro og humor.


Kraftsko av Jacquline Jules. Jeg har stor kjærlighet til Freddy Ramos. Tross alt elsker han og moren å lese sammen. Det er også hyggelig å se en latino-superhelt, kjenner du mange av dem? En dag mottar Freddy et mystisk par sko som viser seg å ha magiske krefter, og Freddy, som den typen gutt han er, bruker kraften deres for godt. Denne serien var også på listen min over Superhelt bilde- og kapittelbøker .


Roscoe Riley regler av Katherine Applegate. Roscoe Riley var en av sønnene mine da han først begynte å lese kapittelbøker. Jeg tror noen ganger foreldre avskriver bøker ( esp. de om gutter ) som har tegneserilignende omslag og dumme undertekster som 'Lim aldri vennene dine til stoler' som lo. Men dette er en alvorlig feil; Roscoe er et sjarmerende, velmenende barn, som tilfeldigvis har mye å lære om å løse problemer. Og ikke alle?


Alvin Ho av Leonore Look. Alvin har et angstkompleks: han er redd for alt, og han er så redd for skolen at han ikke en gang snakker. Dette kan virke som et tvilsomt premiss for unge lesere, men 8-åringen min liker virkelig denne serien. Alvin er en svært intelligent gutt; hans kinesiske arv, kjærlighet til Henry David Thoreau ( ja, du leste riktig ), forsøk på å være en gentleman og kjærlig familie gir god lesing. Det er mange kulturelle referanser ( min favoritt er pappas forkjærlighet for Shakespeare-forbannelser ) som er definert i en humoristisk ordliste. Vi lyttet til en fantastisk lydbokversjon på en lang biltur som fikk oss til å fnise.


The Amazing World Of Stuart av Sara Pennypacker. Det er to bøker, Stuart’s Cape og Stuart går på skolen i denne doble utgaven. Fans av Sara Pennypacker's mer berømte heltinne, Clementine , vil ønske å lese disse tidligere bøkene om Stuart, en 8-åring som moter seg en kappe ved å stifte 100 bånd sammen. Denne fantastiske kappen viser seg å ha ganske mye magisk innflytelse over den quirky, morsomme og svært elskelige Stuart.


Stinke av Megan McDonald. Den yngre broren til den populære seriejenta, Judy Moody, har et uheldig kallenavn. Han er også kort og lei av å bli sjefet av storesøsteren. Min sønns favorittbetaling var nr. 4: Stink and the Great Guinea Pig Express ; mens han leste den kunne han ikke slutte å le. Et barn som synes det er morsomt å lese, er et barn som vil lese mer.


The One and Only Stuey Lewis av Jane Schoenberg. Fantasifull 2. klassing, Stuey Lewis har problemer med å lese, litt av en rivalisering med sin eldre bror. Hvert kapittel er sin egen historie, og noen ganger går ting litt galt for Stuey, men hans kreativitet og noen få venner hjelper ham med å overvinne hindringene.


Usynlig Inkling av Emily Jenkins. På en eller annen måte, en usynlig ( ikkeinnbilt ) bandapat fra Peruvian Woods of Mystery har kommet seg til Brooklyn, hvor han nå drar Hank med i alle slags eventyr. En av de mer avanserte seriene på denne listen, men fremdeles betraktet som en tidlig kapittelbok. Emily Jenkins er en av favorittforfatterne mine ( lesere av denne bloggen husker kanskje de mange gangene jeg har bekjent meg for en annen bokserie om tidlig kapittel, Toys GoUte ).


Andy Shane av Jennifer Richard Jacobson. Andy Shane-bøkene er gode valg for barn som bare knapt har beveget seg utover lette lesere. Andy Shane blir oppdratt av sin bestemor Webb ( ganske karakter, seg selv ) og navigere i vennskapet med de svært ekstroverte Dolores.


Horrid Henry av Francesca Simon. Dette er en annen serie jeg trodde jeg ikke ville like basert på navnet, og jeg kryper alltid tanken om at 'motvillige lesere' trenger en bok om barn som gjør dumme ting for å lese. Men etter å ha lest så mange (åh, så mange) bøker for disse listene Jeg har virkelig avslappet snobbishnessen min og ser utover omslaget. Hvert kapittel er en selvstendig historie og vokabularet og korte setninger og latterlig ( yup, akkurat som det står på omslaget! ) humor gjør denne serien til et utmerket valg for de tidligste kapittelbokleserne.


Fryktelig Harry av Suzy Kline. ( Se min litterære kommentar ovenfor! ) Harrys beste venn, Doug, forteller disse morsomme historiene. De fleste av handlingene handler om skolelivet, og selv om Harry får litt vondt, er han en god venn og er veldig sympatisk. Det er også en spin off-serie om Song Lee , den 'fineste jenta i rom 2B.'


EllRay Jakes er ikke en kylling av Sally Warner. Vertikalt utfordret EllRay legger merke til at han er en av de få ikke-hvite på sin forstadskole. Denne første boka tar for seg mobbing; andre tar for seg EllRays forsøk på sport, får nye venner og hans forhold til lillesøsteren.


Calvin kokosnøtt av Graham Salisbury. Rask, gi navn til alle bøkene du kjenner til på Hawaii: gå! ... Ja, jeg trodde det. Disse bøkene er realistiske historier om en 4. klassing som bor sammen med sin enslige, arbeidende mor og lillesøster i paradiset. Barna dine kan forestille seg å ha opplevelser på Hawaii-strendene mens de blir kjent med Calvin. Calvin prøver å gjøre alt riktig, men ser ikke ut til å holde seg utenfor trøbbel. Som du kan forestille deg, følger hijinks.


The Knights ’Tales av Gerald Morris. Jeg liker disse sære bøkene med sine humrende karakterer som er helter til tross for seg selv, men tungen i kinnhumoren kan gå over hodet på yngre lesere. Det er greit fordi det er et stort behov for tidlige kapittelbøker som er sofistikerte nok til å appellerer til eldre lesere som fortsatt trenger bøker på et tidlig nivå . Hvis du liker å lytte til fortellinger fra en gang, kan du prøve disse bøkene.


7 x 9 = Trøbbel! og Brøker = problemer! av Claudia Mills. Wilson sliter med matte og føler seg flau over å ha en veileder. Claudia Mills er en av de forfatterne du kanskje ikke har hørt om, men du bør alltid sjekke ut hva hun skriver. Disse bøkene passer bra for den eldre enden av aldersgruppen for tidlige kapitler ( dvs. barn skal forstå hva multiplikasjon og brøker er ) og jeg håper det kommer en tredje bok!


Dog Days: The Carver Chronicles av Karen English. Dette er den første tittelen i serien om tredjeklassingen Gavin, som begynner på en ny skole. Når han og vennene hans kommer i trøbbel, er hans straff å ta vare på tantens irriterende lille pommerske. Den bue-bedecked hunden forstyrrer seriøst sitt forsøk på å bevise seg 'kul'! Jeg tror mange barn vil forholde seg til Gavin. Jeg likte denne realistiske boka og gleder meg til mer i serien.


For det meste Monty . Johanna Hurwitz, forfatter av en av mine favorittbøker i tidlige kapitler, The Riverside Kids , har også skrevet en serie om førsteklassingen Monty, en sjenert, smart bokelsker som er bekymret for astmaen.


Marvin rødpost . Louis Sachar, den prisvinnende forfatteren av Hull, publiserte først denne 8-bokserien som begynte i 1992. I likhet med mange andre serier her følger historien linjene til en fantasifull gutt som trenger å løse problemer. Heldigvis er disse skrevet i Sachars litt absurde varemerkestil.


Jake Drake . Andrew Clements, forfatter av Frindle , skrev 4 bøker om skolegårdsopplevelsene til Jake Drake. Clements benytter en uvanlig fortellende enhet - 4. klassing Jake forteller disse historiene om hva som skjedde med ham i 2. klasse. Jake reflekterer over karakterbyggingstimene han lærte med en tiltalende, realistisk stemme.

Væren horoskop 2020


Melvin Beederman superhelt av Greg Trine. Noen superhelter er svekket av Kryptonite, noen av bologna. Slik er skjebnen til Melvin, utdannet ved Superhero Academy. Melvin og hans partner, Candace, kjemper mot McNasty Brothers. For barn som liker superhelter, dumme ordspill, og som tror at Los Angeles er et behov for en god kriminalitetsbekjempende duo, er dette bøkene å lese.


Captain Awesome av Stan Kirby er ikke den mest sofistikerte serien, men den er nyttig for barn som bare beveger seg forbi lette lesere eller barn som kan være for sent lesere og vil lese kapittelbøker 'som vennene sine.' Korte kapitler, mange illustrasjoner, store skrifttyper og dumme situasjoner øker attraktiviteten for tidlige lesere. Det er også en bazillion bøker i serien, slik at barna dine leser og leser.

Mange av dere vil sannsynligvis legge igjen en kommentar som forteller meg at jeg har glemt det Nate the Great , men jeg glemte ikke, du ser ham snart. Jeg håper denne listen kommer i gang.

For flere ideer til tidlige kapittelbøker, sjekk ut alle listene i denne serien:

Ikke glem å gå til denne lenken -> Master Index av alle boklistene mine .

Del Med Vennene Dine: