Finn Ut Antall Engel

Beste tidlige kapittel bokserie om jenter

Fortsetter med boklisteserien min av tidlige kapittelbøker , i dag presenterer jeg vår favoritt tidlige kapittel bokserie med jente hovedpersoner . Merk at jeg ikke sier: 'tidlige kapittelbøker til jenter. ' 8-åringen min De er har gitt stemplet for alle disse bøkene.

Tidlig kapittel bokserie om jenter

Hvorfor skal barna lese serier? Jeg vet at barna mine begynner å tenke på favorittkarakterer som venner. Det oppmuntrer til lesing, for når du har en venn, vil du lese alt om hennes videre opplevelser! Så vær forberedt på å bringe bunker med bøker hjem fra biblioteket.Selv om disse alle er 'tidlige kapittelbøker' og generelt anbefales i alderen 5-9, er de ikke alle på samme lesenivå. De er best for barn som har flyttet forbi enkle lesere , men er ennå ikke klare for det som er kjent som middelklasse-romaner. Du kan lese min foreldretips for å finne tidlige kapittelbøker hvis du trenger hjelp til å finne gode bøker i biblioteket eller bokhandelen. (Merk: Boktitler og omslag er tilknyttede lenker.)

{Visste du at jeg la ut en ny barnebokliste hver mandag? Hvis du ikke vil gå glipp av dem eller andre aktiviteter og læringsideer, kan du abonnere på våre daglige e-poster eller ukentlige nyhetsbrev. }


Anna hibiskus av Atinuke. Dette er en helt fantastisk serie om en jente som bor sammen med sin utvidede familie i Afrika. Det har fått mye skryt av alle kritikere, og fortjent. Det er en fin serie å introdusere barna for familielivet i en annen kultur.


Jasmine Toguchi av Debbi Michiko Florence. Hver bok i denne morsomme nye serien inkorporerer Jasmines japansk-amerikanske arv i historien. Intrepid Jasmine takler bankende mye ris, Japanese Girls 'Day, japansk tromming og mer.

Lola Levine er ikke dårlig bok
Lola levine (serie) av Monica Brown, illustrert av Angela Dominguez. Jeg liker virkelig Lola Levine-serien, og dette er den første boka i serien. Halvjødisk, halvperuviansk Lola elsker å spille fotball, men er fortvilet da hun ved et uhell sårer en klassekamerat og de andre barna begynner å kalle henne 'Mean Lola Levine.' Lola finner ut en plan for å ombestemme alles sinn og vise dem at hun virkelig er en hyggelig person og god venn. Jeg elsker måten bøkene i denne Lola’s omfavner hennes multiracial arv.


Clementine av Sara Pennypacker. Clementine kan være min favoritt heltinne fra det 21. århundre. Hun er superspunky og fast bestemt på å nyte livet til tross for at hun stadig kommer i skraper. Hun har blitt sammenlignet med Ramona mange ganger, men jeg tror jeg liker henne enda bedre.


Ruby Lu, modig og sann av Lenore Look. Det er ikke mange barnebøker med asiatiske-amerikanske heltinner, så den evige Ruby Lu er et velkomment tilskudd til feltet. Ruby Lus kinesiske arv er en viktig del av historiene, spesielt når hennes fetter, Flying Duck kommer for å bli. Jeg elsker den morsomme, lille flip-boken som er innebygd i den første boken, så vel som Rubys unike måte å beskrive verden rundt seg på. (Sideanmerkning: Grace Lin’s trio av Pacy Lin bøker er en annen serie for et akkurat så høyt lesenivå som du leter etter asiatisk-amerikanske heltinner)


Dukkebutikken nede av Yona Zeldis McDonough. Tre søstre i begynnelsen av det 20. århundre New York City bor over foreldrenes dukkeverksted. Dette er et fantastisk par bøker med gammeldags preg og sjarmerende illustrasjoner. Forfatter Yona Zeldis McDonough arbeider dyktig i historiske detaljer om effekten av WWI på familiebedriften og det jødiske livet i NYCs Lower East Side.


Dyamonde Daniel . I denne serien, skrevet av Nikki Grimes, en Coretta Scott King-prisvinnende forfatter, flytter den selvsikre Dyamonde Daniel til en ny leilighet med sin nå alenemor. Dyamonde er en tiltalende heltinne som kontinuerlig demonstrerer og handler etter sin medfølelse med andre.


Marty McGuire av Kate Messner. Dette er en intelligent, relativt ny bokserie om tidlig kapittel som følger eventyrene til en helt jenta-heltinne! Tredjeklassingen Marty vil ikke spille prinsessen i skolestykket, og hun makulerer prinsessedokumentene for resirkulering. Jeg elsker disse to bøkene, og hvis du prøver å hjelpe den prinsessekjære jenta med å finne litt likevekt i livet, ta dem med hjem fra biblioteket.


Amber Brown av Paula Danziger vil bli kittet for å gi barna sine Amber Brown-serien. Amber er en av mine (og Kiddo's) favorittkarakterer på denne listen. Hun er virkelig uimotståelig, står overfor en rekke situasjoner som å håndtere savnede venner og skilt foreldre. Forfatter Danziger er en ekte proff som gjør lesing om livet som barn underholdende og realistisk.


Piper Reed av Kimberly Willis Holt. Piper har mye å takle, hun er mellombarnet til en marinesjef som nettopp har kunngjort at familien flytter igjen! Piper har også dysleksi og er bekymret for skolen, men heldigvis har hun et sterkt familiebånd med foreldrene og søstrene.


Piper Green and the Fairy Tree av Ellen Potter. Piper bor på en liten Maine fiskeøy. En dag når hun unngår skolen, gjemmer hun seg i et tre som viser seg å ha en magisk hemmelighet.


Bea Garcia av Deborah Zemke. Bea elsker å tegne, og hennes blyant, notisbok og fantasi får henne gjennom tøffe tider når bestevenninnen hennes flytter bort. Jeg elsker måten å lese om Bea sin kunstneriske evne, vil oppmuntre barna til å bruke sine egne uttrykksmåter for å hjelpe dem gjennom livet.


Mango og Bambang: Not-A-Pig av Polly Faber, illustrert av Clara Vulliamy. Dette er en nydelig serie fra en britisk forfatter, med en fantastisk, gammeldags følelse. Mango bor i en storby, med mange andre travle mennesker, inkludert hennes veldig travle far. Hun føler seg litt ensom til hun kommer til unnsetning for en redd tapir som heter Bambang. Paret utfyller hverandre: Mango hjelper Bambang med å navigere i livet i byen og holde seg utenfor klørne til Cynthia Prickle-Posset, en nabo som samler Uvanlige. Til gjengjeld hjelper Bambang Mango med sin egen spesielle utfordring.


Cam Jansen av David A. Adler. Cam Jansen er en flerårig favoritt og med god grunn. Jeg vet Jeg skulle ønske jeg hadde et fotografisk minne for å hjelpe meg med å løse mysterier! Jeg lærte via offisielle Cam Jansen-nettsted at den første boka var inspirert av en virkelig lignende hendelse mens forfatteren tok seg av sin spedbarnssønn.


Edle Ramotswe Mysteries av Alexander McCall Smith. Precious Ramotswe of the Nr. 1 Ladies ’Detective Agency bokserie for voksne løste hennes aller første sak i Botswana da hun bare var en jente. Når venninnene deres spiser lunsj, forsvinner Precious på jobben, og når hun oppdager den overraskende tyven, får alle en hyggelig latter. Denne boka er en fin måte å utsette unge lesere for andre kulturer og inkluderer en leseveiledning, ordliste, aktivitetsideer og til og med en oppskrift! Så langt er det tre bøker i serien - alle ganske morsomme, spesielt for høytlesede.


Sophia Martinez er stjernen i en ny serie av Jacqueline Jules, forfatteren av Kraftsko ( ... en serie som jeg elsker! Se det på listen min over tidlige kapittelbøker med guttepersoner ). Denne serien er på et litt lettere lesenivå enn Kraftsko , med fargeillustrasjoner og veldig stor type med mye hvit plass. Noen ord er spanske ( det er en ordliste, men betydningen av dem blir lett hentet fra teksten ). Sophie er en tiltalende smart ( og ikke irriterende sassy, ​​takk og lov ) jente som liker å nyte livet, hjelpe andre og komme med en uttalelse.


Penelope Crumb avShawn K. Stout. I den første boka må Penelope gjøre opp med sin store nese (arvet fra bestefaren). Dette er en rørende, men likevel morsom historie om en sterk jente som savner sin avdøde far. Jeg gleder meg til å lese den andre delen, som skal publiseres senere denne måneden.


Beany (ikke Beanhead) av Susan Wojciechowski. Jeg liker Beany; hun er litt mer bekymret og går gjennom en rekke standardoppgaver for barn, men du må sannsynligvis finne henne på biblioteket ditt i stedet for bokhandelen.


Trøbbel med katter av Martha Freeman. Når moren gifter seg på nytt, befinner Holly seg i en ny skole, en ny leilighet og tar seg av fire nye katter. En fantastisk, realistisk serie om en jente som møter frykt og problemer som er felles for barn i denne alderen.


Prinsesse Posey av Stephanie Greene. Bekjennelsestid: Jeg forventet ikke å like denne serien av den enkle grunnen til at den har glitter på omslaget. Etter min mening er glitter på omslaget et markedsføringskamp for bokpublisering basert på en jentekultur som jeg har en spesiell avsky for. Du må imidlertid aldri dømme en bok etter omslaget. I hver bok oppdager førsteklassingen prinsesse Posey, som har en 'sikkerhetstutu', styrken i seg til å møte frykten. Jeg har funnet at hovedpersonens alder er en god indikasjon på lesenivå, noe som gjør dette til en god første kapittelbok når du går over fra enkle leserbøker.


Heidi Heckelbeck av Wanda Coven. Som Posey, ovenfor, kommer Heidi komplett med glitter. Oy. De store skriftene og illustrasjonstunge sidene gjør denne serien om en heks i skolealderen til et godt valg for nye lesere som vil føle at de leser 'ekte' kapittelbøker, men som fremdeles ikke er klare for noen av de andre på denne listen .


Judy Moody av Megan McDonald. Judy er en sympatisk karakter som har ekte følelser og stemninger som barna lett vil kjenne igjen. Heldigvis for leserne finner den fantasifulle, smarte Judy kreative og humoristiske måter å alltid gjøre det beste ut av situasjonene hennes.


Dessert først av Hallie Durand. Hvis kallenavnet ditt er Dessert, har du 5 søsken og foreldrene dine driver en restaurant, du kan forvente å ha interessante opplevelser som involverer ting som hjemmelagde dobbeltdekker fudge barer. Og du ville ha rett.


Helt ærlig, Frannie av A. J. Stern. Frannie har mange karriere- og gründerambisjoner. Hun prøver på mange jobbhatter, og unge lesere som liker å drømme om hvem de vil være når de blir voksne, vil finne henne som en god lesekamerat.


Daisy Dawson av Steve Voake. Når Daisy redder en sommerfugl, gir skapningen henne makten til å kommunisere med dyr. Fra nå av blir unge Daisy en Dr. Doolittle i miniatyr med en livlig fantasi og en kjærlighet til naturen.

bygg ditt eget brettspillsett


Stella Batts av Courtney Sheinmel. Stella vil være forfatter, og derfor bestemmer hun seg for å skrive sin egen selvbiografi. Hennes eventyr dreier seg om foreldrenes godteributikkens magiske godteri, venner, familie, å få en hund og andre forstadstemaer.

Fiolett makrell av Anna Bradford. Stor skrift, masse illustrasjoner og en heldig britisk heltinne vil appellere til de tidligste kapittelbokleserne.


Gooney Bird Greene av Lois Lowry har blitt en klassiker! Andre klasse, Gooney Bird, har en gave til historiefortelling, en unik følelse av stil og en uimotståelig personlighet.


Absolutt Alfie av Sally Warner. En morsom serie av forfatteren av Ellray Jakes. Alfie er faktisk Ellrays yngre søster! En sjarmerende serie om en vennlig, morsom andre klasse som bruker stemmen hennes til å stå opp for seg selv.


Calpurnia Tate, Girl Vet av Jacqueline Kelly, illustrert av Jennifer L. Meyer. Dette er en spin off av den utmerkede middelklasse-romanen om en spirende ung naturforsker, Calpurnia ( se nedenfor ). I denne serien lærer Calpurnia og hennes yngre bror å ta vare på det lokale dyrelivet.


Zoey og Sassafras av Asia Citro, illustrert av Marion Lindsay. Zoey er en can-do jenteforsker som lærer at hun har en superhemmelig ferdighet: hun kan se magiske skapninger. Hennes ikke så hemmelige ferdighet er å bruke den vitenskapelige metoden til å ta vare på disse skapningene når de blir skadet. Denne sjarmerende bokserien om tidlige kapitler som lærer barn vitenskapelige konsepter med en fantasivisting, er et velkomment tillegg til en voksende mengde STEM-litteratur.


Franny K. Stein, gal vitenskapsmann av Jim Benton. Franny er en ung, gal forsker ( ja, for ekte! ) men jeg elsker hvordan problemene hennes er med et vanlig barn. Hun vil bare passe sammen med de andre barna på skolen. Siden hun er forsker, gjør hun observasjoner om hva de andre barna gjør ( leke med dukker, kle seg 'søt' ) og spiser ( squishy hvite brødsmørbrød i stedet for gresskaravioli ) og utfører deretter eksperimenter for å se hvor best hun kan tilpasse seg. Det viser seg imidlertid at hennes unike er det som hjelper henne å bli akseptert og verdsatt av klassekameratene. Denne veldig smarte serien er veldig gøy for både gutter og jenter.


Frekk av Sharon Draper. Fjerde klassing Sassy er irritert over at familien hennes kaller henne 'Lillesøster'. Faktisk liker hun ikke mye som følger med å være det yngste barnet. Hun er fast bestemt på å endre ting, og innholdet i den glitrende vesken hennes som bestemoren ga henne, var nyttig på den oppdraget.


Nikki og Deja . Karen Englands nydelige serie om to venner var en Bank Street College of Education Best Children's Book of the Year. Det er morsomt, søtt, og alle jenter som har BFF, vil kunne forholde seg til Nikki og Dejas vennskap og leksjonene de lærer.


Bare nåde av Charise Mericle Harper. Grace navigerer i eksistens i tredje klasse ved hjelp av sin beste venn Mimi, hennes eksentriske franske nabo i underetasjen, og hennes superhelt-styrke empati.

I tillegg til disse tidlige kapitlene om jenter har jeg mange andre ...

Se alle tidlige kapittel boklister . 100-talls bokforslag etter temaer, hvorav noen inkluderer:

Del Med Vennene Dine: