Finn Ut Antall Engel

50+ kapittelbøker for førskolebarn og 3-åringer

Det er en vanskelig bedrift å velge passende høytlesede kapittelbøker for førskolebarn. Dette gjelder spesielt for din treåring, siden - som alle foreldre vet - er det en verden av forskjell mellom 'bare tre' og 'nesten fire'.

Kapittelbøker for førskolebarn og 3-åringer.

Tre og fire åringer med eldre søsken kan bare glede seg over familietiden som følger med å lese høyt kapittelbøker. Min yngste lyttet til historien da jeg leste høyt for eldre broren hans, selv om jeg ikke alltid valgte kapittelbøker som var passende for førskolebarn. Jeg visste at hans leseforståelse ikke var på nivå med bøkene jeg leste, men min daværende 3 år gamle elsket å prate med meg om historier vi leste, og jeg lyttet nøye fordi han ga meg en ledetråd om hvilke bøker han virkelig forsto. Svarene hans hjalp meg med å finjustere denne listen over kapittelbøker for førskolebarn og 3-åringer.

Sjekk også ut dette rådet om hvordan du kan hjelpe små barn med å elske kapittelbøker .

Jeg er forbi betyr ikke at foreldre forlater bildebøker til fordel for lengre kapittelbøker. Begge har en plass i høytleset arsenal. ( For anbefalinger om bildebøker, ta en titt på vår INDEKS for BOKLISTER .)

Hvis du leter etter tidlige høytlesede kapittelbøker, bør listen nedenfor være nyttig. Basert på mine observasjoner av begge guttene, Jeg har lagt merke til hvilke bøker som passer spesielt godt for de yngre treåringene . Og selvfølgelig er alle disse bøkene passende for eldre barn å lese alene ( eller å høre på mens du leser høyt for yngre søsken ). (Merk: Boklister inneholder tilknyttede lenker.)

Kapittelbøker for førskolebarn

min far catwings kommer tilbake Lady Lollipop
Three Tales of My Father’s Dragon . Denne klassiske eventyrromanen fra 1940-tallet om hvordan en smart gutt redder en babydrage er min nummer en anbefaling for en første kapittel lest høyt .

Milly Molly Mandy mus og føflekk
Catwings (serie). Katter med vinger? Du vet at det er mange opplevelser å få! Fire flygende katter forlater byen til landet, der de må overvinne faren. Ikke bekymre deg, alt ender lykkelig. Dette er et annet sett med veldig korte romaner som passer for selv de yngste lytterne. Det er også flott å sette høyt på listen over bøker for første kapittel å lese høyt.


Dinosaur Trouble . Jeg elsker å synge rosene til Dick King-Smith (mest kjent for Babe: The Gallant Pig, Selv om jeg ikke anbefaler den kapittelboken for førskolebarn) som en viktig forfatter for tidlige kapittelbøker. I denne ene får unge dinosaurer venner og tar på seg den skumle T-Rex. I det siste har sønnen min bedt om denne om og om og om igjen!

nåde Watson nåde watson tenker som en gris
Lady Lollipop . En bortskjemt prinsesse velger gris til sin åttende bursdagsgave. Under grisens trening får prinsessen seg litt av en makeover. Prøv også oppfølgeren, Smart Lollipop . Disse kan være bra for den unge 3-åringen din.

Jenny and the Cat Club
Milly Molly Mandy . Dette er en munter, sunn og sjarmerende samling av tidløse historier om en ung jente og hvordan hun går gjennom sine første opplevelser som å tilbringe øre, sove hjemmefra og passe pinnsvin. Kjære og et kjempefint valg for foreldre som ønsker en klassisk bok for barn med korte oppmerksomhetsspenn. Perfekte historier for 3 åringer.

fru noodlekugel
Ovenpå mus, nede føflekk (serie). Det er noen få mus- og føflekkbøker ( Yee er en av våre favorittforfattere ) og de er i delen lett leser i biblioteket. Imidlertid gjør de også høytlesning for unge 3-årige.


Med vennlig hilsen Giraffe . Denne sære japanske importen vil sjarmere både barn og foreldre. En dag kjeder Giraffe seg å sende et brev via Pelican Mail til det første dyret Pelican møter utenfor horisonten. Han ender opp med Penguin som pennevenn og de to utveksler sjarmerende brev fulle av spørsmål. De to blir venner og bestemmer seg for å møtes, men først vil Giraffe lage et kostyme så han ser ut som Penguin. Det er ikke noe skremmende i denne sjarmerende, søte og utrolig lekne korte romanen.

Mrs Piggle Wiggle Ole Brumm
Mercy Watson til unnsetning . (serie) Mercy er en skål-elskende gris som tilfeldigvis kommer i alle slags sprø skrap. Utmerket for unge 3-årige og ledsaget av deilige, fargerike bilder.


SuperDuper Teddy . (serie) Dette var en av Kiddos første høytlesninger. Teddy er en fire år gammel som får sin første jobb å mate naboens katter. Alle barna bor i samme bygård i NYC. Det er en hel serie Riverside Kids-bøker, og selv om du kanskje kan finne dem på biblioteket ditt, er de fleste ute av trykk ( trist ansikt ). OPPDATER!!! Jeg er så spent på at denne serien nå er tilgjengelig i digitalt format. Sjekk ut alt The Riverside Kids på tenne !!

nattfeen boo støyende landsby
Jenny and the Cat Club (serie). Averill begynte å skrive om Jenny og hennes gjeng med feline venner på 1940-tallet, og de holder fremdeles i dag. Dette er korte kapittelbøker og går raskt for barn med mindre enn fantastiske oppmerksomhetsspenn.

Mr. Popper To ganger moroa
Fru Noodlekugel . En barnevakt som gir pepperkakemus liv? Det må være gøy. Faktisk er disse bøkene ganske dumme og fantasifulle. Min 3 1/2 år gamle, elsker denne og ber om det hele tiden. Han kan lytte til det på en gang.

leker går ut
Fru Piggle-Wiggle . Apropos gamle damer med morsomme navn ... du har uten tvil hørt om denne. Det anbefales generelt for litt eldre barn, men jeg leste det for en 3-åring og en 7-åring samtidig og fant det å underholde begge guttene likt. Kapitlene kan være lange, så sørg for at du har noen andre kapittelbøker under beltet før du starter denne.

statskasse for barn
Ole Brumm . En klassiker som ikke trenger introduksjon. Barn i alle aldre elsker Winnie the Poohs vidd og visdom, pluss at det er fantastisk for foreldre å lese klassikere de husker å ha hørt da de var små. Et fantastisk skånsomt valg og flott for leggetid! Ikke bli overrasket om du hører barna dine synge 'Tiddely Pom' om dagen.

Tumtum og muskatbok
Nattfe . En fe må venne seg til å leve i sollyset og underveis viser tapperhet og oppfinnsomhet mens de blir venn med andre hageselskaper. Best for fire og fem åringer.


Boo’s Dinosaur . Boo har en tenkt dinosaurvenn, men broren hennes Sammy trenger litt overbevisende. Dette er et godt valg hvis du leter etter en bok om gode søskenforhold. Prøv også oppfølgeren, Boo’s Surprise , som er like fantasifull. Treåringen din skal kunne sette pris på denne.


De Anna hibiskus (serie) bøker ble skrevet med tanke på tidlige lesere, men historiene om Anna og hennes utvidede familie i Afrika gjør utmerket høytlesning for selv de yngre treåringene. Jeg elsker at jeg kan anbefale en kapittelbok av høy kvalitet som introduserer barn til livet i det moderne Afrika. Anna Hibiscus er også på listen min over flerkulturelle tidlige kapittelbøker og tidlige kapittels bokserie med sterke jenteprotagonister .


Barna i Noisy Village . Disse milde kapittelbøkene førskolebarn vil glede seg over blir ofte oversett for de mer kjente Pippi Langstrømpe av samme forfatter. Kapitlene kan også fungere som frittstående historier om en sjarmerende gruppe barn og naboer i Sveriges jordbruksland. Du kan like det som et alternativ til Lite hus bøker.


Lotta på Troublemaker Street . (serie) Siden vi snakker Astrid Lindgren-bøker, er det en annen oversett serie av henne, også passende for unge lyttere, og en god en å starte kapittelbokreisen din. Lotta er fem år gammel og har litt problemer med å holde seg utenfor riper. Hvis du liker Ramona bøker av Beverly Cleary, her er hennes svenske motstykke.


Emil og den store flukten . (serie) Ok, ok, jeg kan ikke motstå! Her er nok en Astrid Lindgren-serie. Emil er godmodig og velmenende, men det holder ham ikke utenfor trøbbel! Det jeg elsker med Emil er at selv om han kommer i rampete skraper på og rundt familiegården, er hjertet alltid på rett sted. I tillegg er den gammeldagse sjarmen til Lindgrens historiefortelling passende for alle aldre.


Mr. Poppers pingviner . Jeg leste først denne Newbery Honor Book fra 1939 for Kiddo da han var fire, men vi har også lyttet til lydboken mange ganger, og min 3 år gamle New Kid brukte mye av fnissen. Det er vanskelig å ikke le av et hus fullt av dumme pingviner.


To ganger moroa . Fire historier om 4 år gamle tvillinger av pålitelig forfatter Beverly Cleary. Ramona-serien kan være vanskelig som en første kapittel som leses høyt fordi kapitlene er så lange. Start her i stedet.


Leker går ut (trilogi). Jeg skjønner at jeg har fortalt deg om denne serien en million ganger, men det er fordi du trenger å lese dem! Jenkins 'fortellestil for droll er perfekt for å kommunisere eventyrene til leker når eieren er borte. De karakteristiske figurene lærer alt om livet på en perfekt, barnaktig måte. Hvis du trenger ytterligere overbevisning, er det bare å ta en titt på alle stjernene. En advarsel: den siste boka, Leker kommer hjem kan ha noen få ting som kan betraktes som skummelt, men du kan bare hoppe over det kapitlet fordi barf-scenen (det er riktig!) ikke skal gå glipp av.


Thornton Burgess Animal Stories . Hvis barna dine liker gammeldagse dyrehistorier, kan disse klassikerne være helt riktig. Burgess begynte å skrive disse historiene i 1910, og det er mer enn 20 av dem for å holde deg opptatt.


James Herriot’s Treasury for Children . Dette er en samling av lengre historier i stedet for en ekte kapittelbok, men vakre, trøstende historier og vakre illustrasjoner vil sjarmere den unge dyreelskeren din.


PeeWee’s Tale (serie). En marsvin rømmer til Central Park og lærer noen livsferdigheter fra sin nye ekornevenn. Dyrehistorier er alltid en vinner i huset vårt, og jeg tror barna virkelig kan forholde seg til følelsen av å være små i en stor, stor verden.


Tumtum & Muskat . Her er en til for deg med barn som elsker historier om dyr. To mus blir fanget i eventyr mens de prøver å forbedre livene til barna som bor i Rose Cottage. Det er den perfekte blandingen av dristige redninger og sjarmerende søthet. Det vil minne deg på klassiske bøker som Låntakerne .


Stikkelsbærpark . Denne sjarmerende historien følger eventyrene til en flaggermus med smak for søppelmat, en snill hund og en klok eremittkrabbe når de prøver å redde vennen Stumpy the Squirrel og hennes nye babyer.


Stikkelsbærpark og hovedplanen . Dette er en ledsagerbok til det fantastiske Stikkelsbærpark roman, men skrevet for yngre lesere og er som sådan en flott kapittelbok for førskolebarn. Vi elsket begge bøkene. I denne tittelen forbyr den fargerike rollebesetningen sammen under en tørke og kommer opp med en plan som involverer en katt, en possum, en vaskebjørn, 200 ugler og 20 pakker tyggegummi.

414 engel nummer betydning


Dory Fantasmagory hadde sønnen min i masker mens vi leste den. Dory er en veldig fantasifull 6-åring. Hennes eldre bror og søster oppfant en fru. Gobble Gracker 'for å skremme Dory til å' ikke oppføre seg som en baby ', men Dory tar tak i ideen og fantasien hennes løper unna. Det er vanskelig å beskrive hele den intrikate handlingen her, men måten Dory's imaginære verden og virkelige verden overlapper er morsom. Det er en ekte vinner, som er oppfølgingen, Dory og den virkelige sanne vennen !


Prinsessen i svart er den etterlengtede tidlige kapittels bokserie av forfatteren av Princess Academy . Prinsesse Magnolias hemmelige identitet får henne til å bekjempe de lokale monstrene når de trakasserer gjeterens anklager. Tunge i kinnhumor, fargeillustrasjoner, reservetekst og litt action gjør dette til en flott bok for tidlige lesere. Hvis du tenker at dette er en jentebok, ELSKET min 6 år gamle sønn disse bøkene og fikk meg til å lese dem om og om igjen.


Historien om Diva og Flea er en herlig sjarmerende ny tidlig kapittelbok av Mo Willems og illustrert av Tony DiTerlizzi. I Paris overbeviser den eventyrlystne loppen den skremte Diva om å ta en tur rundt i byen for å utforske underverket i livet utenfor på gatene. Så forsikrer Diva Flea om at inne i en leilighet ikke er så skummelt, og de to vennene omfavner hvor mye større verden deres er nå, for å kjenne hverandre.


Cobble Street Cousins . Tre fettere bor sammen med tanten mens deres profesjonelle danserforeldre (alle 6 av dem!) Turnerer verden rundt. Lily, Tess og Rosie har mange sunne nabolagsopplevelser som å bake og selge kaker og sette på teatre. For foreldre som ønsker å unngå sassy karakterer, er dette en god serie; hyllet forfatter Cynthia Rylant har et talent for å skrive historier som samtidig er moderne og gammeldags.


The Miniature World of Marvin and James . Hvis jeg skulle anbefale en bok om to biller som hopper i en haug med blyantspon inni en elektrisk blyantspisser, kan du se litt på meg. Boka handler faktisk om hvordan billen, Marvin, bruker tiden sin mens hans beste venn ( og menneskelig ), James, er på stranden. Elise Broachs middelklassebok Mesterverk , introduserte duoen for verden, og denne nye tidlige kapittelboken er en sjarmør. Jeg syntes også teksten var veldig passende for tidlige lesere. Det er mye god repetisjon av ordforråd uten å være irriterende, en interessant og morsom historie å bære leseren med, samt godt emosjonelt innhold som hjelper barna å koble historien til sin egen opplevelse. Hendelsen til blyantspisseren er rett og slett den mest minneverdige delen av historien, og den som sønnen min ønsket at jeg skulle lese for ham igjen og igjen.


I tillegg til den berømte Frosk og padde , prøv Arnold Lobels andre bøker som Ugle hjemme , Gresshoppe på veien og Musesuppe .


De Lille Bjørn serien er en klassiker og så søt! Det vil være lett å lese alle historiene om en søt liten bjørn som lærer livets leksjoner i ett møte, men du kan også strekke dem ut. Det jeg elsker å bruke enkle lesere som en høytleset bok, er at barn, når de er klare til å lese uavhengig, lettere vil hente gamle favoritter.


Sokker . Sokker forteller sin egen historie om livet etter at en ny baby kommer inn i hans tidligere stille hjem. Det er vanskelig å gå galt med Beverly Cleary. Hundefans kan hente en kopi av Ribsy . Mange foreldre begynner med Ramona, men selv små barn vil elske å lytte til Socks eventyr hvis de ikke er klare for noe lenger.


Fyrfamilien (serie). Rylants språkbruk i denne sjarmerende serien harker rygg mot rygg til klassisk barnelitteratur (tenk: Beatrix Potter og Kenneth Grahame), og når historiene avsluttes, er du sikker på å føle deg koselig og trygg.


The Adventures of Sophie the Mouse (serie) av Poppy Green, illustrert av Jennifer A. Bell. En veldig søt og sunn tidlig kapitel bokserie om en vennlig mus som bor og går på skole i Silverlake Forest.

Flere boklister med flotte kapittelbøker for førskolebarn:

Ikke gå glipp av noen av mandagens boklister! Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert om hva som er nytt.

Del Med Vennene Dine: