Finn Ut Antall Engel

Bøker om fred for å inspirere barn

La oss begynne det nye året med en inspirerende liste over bøker om fred, skal vi? Gud vet at vi trenger det. Disse bildebøker lære barn om fred gjennom en rekke tilnærminger. Noen bruker poesi og metafor, noen er direkte, andre stiller spørsmål og noen stiller fredsskapere. Noen få bøker nevner også krig, men for det meste er dette fredsbøker, ikke bøker om krigens redsler.Beste fredsbøker for barnJeg har delt inn disse bøkene om fred i to hovedkategorier nedenfor - fredsbildebøker og biografier om fredsskapende kvinner og menn. Pluss at det er en bonusbok helt på slutten! Som alltid kan du besøke min enorm mesterliste over bøker for barn for noe på ønskelisten din. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bildebøker om fred


En bolle full av fred: En sann historie av Caren Stelson, illustrert av Akira Kusaka. Dette er en utrolig gripende sann historie som snakker om opplevelsen av å leve gjennom krig og overleve etterdønningene. Farmors bolle sitter full av mat på familiebordet Yasui. Bollen overføres fra mor til datter, den eksakte opprinnelsen er ukjent. Sachiko beskriver å leve gjennom krigen i Nagasaki, og se innholdet i bollen bli mindre og mindre til familien må flykte hjemmet sitt. Når han kommer tilbake i etterkant, finner Sachikos far mirakuløst bollen, uskadd, i ruinene. Familien fyller nå bollen for å huske de tapte og takke for freden.

5. september dyrekretsen


Litt fred av Barbara Kerley. Jeg har nylig blitt forelsket i Kerleys fotografibøker for National Geographic. Jeg presenterte en annen på listen min over bøker om mangfold og denne er like nydelig og gjennomtenkt. Teksten ber barna ( og voksne ) å reflektere over enkle handlinger i løpet av dagen som kan gi fred: lek, få venner, meditasjon, til og med å ta buss. Et sluttnotat fra presidenten for United States Institute of Peace utvider praktiske måter å fremme fred rundt om i verden. Alt av Kerleys verk passer perfekt inn i enhver samling bøker om fred for barn.
Fred av Wendy Anderson Halperin. Delikate og intrikate tegninger fyller denne boken, dens sider er full av berømte sitater om fred. Hovedteksten ber leseren tenke på hva som skal til for å bringe fred i verden. Når du kommer til midten av boka, snur teksten seg selv og kommer i full krets. En bok å helle over og gruble over.
Fred er et offer av Annette LeBox, illustrert av Stephanie Graegin. En rimhistorie tar barna med på en reise for å oppdage hvordan enkle opplevelser kan gi enkeltpersoner fred. Fred kan for eksempel være et offer, eller takknemlighet, eller vennskap. Hver ide blir utvidet og oppmuntrer barna til å finne fred og håp selv under livets skuffelser og sorger.


Kan du si fred? av Karen Katz. Katz's lyse illustrasjoner følger en enkel tekst som lærer leseren hvordan man skal si fred på forskjellige språk. Hver sidespredning introduserer et barn fra et annet land og hvordan han eller hun sier fred på sitt språk. Skrevet for FNs internasjonale fredsdag, er dette flott for småbarn og førskolebarn.
Fredsboken av Todd Parr. Velsign deg Todd Parr, for å skrive en bildebok med en positiv holdning for hvert meningsfylt emne du en forelder kanskje vil diskutere med barna sine.
Peaceful Pieces: Poems and Quilts av Anna Grossnickle Hines. Fargerike dyner danner bakgrunnsillustrasjonene for en mangfoldig diktsamling om fred. Dikt utforsker fred i en rekke forskjellige omgivelser.


Generalen av Janet Charters, illustrert av Michael Foreman. General Jodhpur vil gjerne være den mest berømte og beste general noensinne. Han holder soldatene opptatt med å klargjøre våpnene for krig. Men en dag faller han av hesten og oppdager at blomster og natur faktisk kan være mye bedre enn å slåss.


Ferdinand av Munro Leaf, illustrert av Robert Lawson. Ingen tvil om at du allerede er kjent med den klassiske boka og dens budskap om at det å ta en fredelig tilnærming til livet vil være mye mer avslappende enn å være sint og lade hele tiden.
Paulie Pastrami oppnår verdensfred av James Proimos. Paulies mål er å oppnå verdensfred før leggetid. Kan han gjøre det? Dette er en morsom lesning, og barna vil glede seg over den lette tilnærmingen til et seriøst emne, og foreldrene får et spark ut av noe av ordspilllignende humor. Men til tross for spøkingen, vil barna fremdeles få beskjeden om at selv om de bare er barn, kan de bidra til å oppnå verdensfred gjennom små, men betydningsfulle handlinger.


Fredsklokken av Margi Preus, illustrert av Hideko Takahashi. Yukos bestemor forteller et minne fra barndommen da byens tempelklokke ble berget for å støtte krigsinnsatsen i Japan. Tempelklokker over hele Japan ble brukt til metallskrot, men denne unngikk overraskende skjebnen og ble funnet på et verft etter krigen og returnerte til landsbyen av amerikanere som et symbol på fred og vennskap. Mer informasjon er inkludert i et historisk notat.


Hvordan føles fred? av Vladimir Radunsky. Hver sidespredning stiller et spørsmål som knytter fred og en av de fem sansene. Hvordan smaker Peace? Hvordan høres Fred ut? Svarene og barna som ga dem blir deretter oppført på bakgrunn av lyse og dristige illustrasjoner. Bruk denne boken som utgangspunkt for å be barn uttrykke sin egen metafor for fred.

Biografi Bildebøker om fred


Bestefar Gandhi av Arun Gandh og Bethany Hegedus, illustrert av Evan Turk. Historien er fortalt av den 12 år gamle Gandhis barnebarn, Arun. Arun går til sin bestefar, noe som ble ansett som en stor ære. En dag blir bestefaren sin, en overraskelse for Arun. Gandhi forklarer barnebarnet sitt at sinne er en normal menneskelig følelse, at folk må arbeide for å erobre og transformere slik at det kan brukes til et godt formål. Dette er en fantastisk, må-lese bok som vil oppmuntre barna til å tenke på hvilken rolle følelser spiller i valgene vi tar mot fredelige løsninger.


Hiawatha og fredsmakeren av Robbie Robertson, illustrert av David Shannon. Fantastiske illustrasjoner hjelper til med å fortelle denne historien om den berømte Mohawk i sentrum av historien om freden som førte til dannelsen av Six Nations Iroquois Confederacy. Hiawatha begynner historien i sinne, men han blir valgt til av fredsmakeren og bidra til å bringe de krigende stammene sammen. Forresten, hvis du tror du vet alt om Hiawatha på grunn av Longfellow, tenk igjen. En fantastisk sluttnotat gir barna ytterligere historisk informasjon.


Mama Miti: Wangari Maathai and the Trees of Kenya av Donna Jo Napoli, illustrert av Kadir Nelson. Wangari Maathai var den første afrikanske kvinnen som mottok Nobels fredspris. Hun ble anerkjent for sitt arbeid med å restaurere trær til Kenya. Det fantastiske med Maathais historie er at den involverer samarbeid av et utvidet kvinnesamfunn og vil gjøre barna oppmerksomme på individers kraft til å bringe positive, langvarige globale endringer. Som alltid er Kadir Nelsons illustrasjoner imponerende. I tillegg likte jeg Jeannette Winters versjon av Wangaris historie i bildeboken, Wangari’s Trees of Peace: A True Story from Africa . Du kan også finne flere andre bøker om Wangari på biblioteket ditt.


Malala Yousafzai: Kriger med ord av Karen Leggett Abouraya, illustrert av L. C. Wheatley. En biografi om den unge Nobels fredsprismottaker. Malala har blitt en inspirerende stemme for fred og utdannelse, og selv om historien hennes til tider er skremmende, er dette en god, aldersbestemt bildebok.

Malala og Wangari er noen av de fryktløse kvinnene på våre kvinnekort fargeleggingsside! Klikk her for å laste ned og skrive ut kvinnekort fargeleggingsside gratis !


Fredelige helter av Jonah Winter, illustrert av Sean Addy. Denne boken er en samling korte biografier av historiske personer som viet livet sitt til en fredelig sak. Enkeltpersoner dekker et mangfoldig felt, fra Jesus fra Nasaret, til Clara Barton, til Meena Keshwar Kamal. Jeg hadde ønsket å møte flere tall fra 1800-tallet ( Jesus er den eneste) men jeg elsket bokens flerkulturelle fokus. Det er også en utmerket blanding av menn og kvinner. Hovedteksten er ledsaget av store, illustrerte ord som belyser forskjellige sider ved fred: kjærlighet, stillhet, omsorg og så videre.


Veier til fred: Mennesker som forandret verden av Jane Breskin Zalben. Dette er nok en samling korte biografier om fredsskapere, og da det ikke er for mye kryss over Fredelige helter , Jeg oppfordrer deg til å hente begge bøkene.

For biografier om fredskrigere under American Civil Rights Movement-besøket : Civil Rights Picture Books .

Flere fredshistorier


Fredens fortellinger Margaret Les MacDonald. Å lese høyt for barna mine har gitt meg en intens takknemlighet for kraften i folkeeventyr , som jeg har nevnt mange ganger. MacDonald har brukt mesteparten av livet på å samle tradisjonelle folkehistorier og historier, og jeg har anbefalt bildebøkene hennes ved flere anledninger. Jeg anbefaler på det sterkeste at du også sjekker ut antologiene hennes. Jeg elsker underteksten, Verdens folkeeventyr å snakke om . Faktisk, for det er akkurat hva barna vil gjøre når du har lest dem disse historiene.

Flere boklister å elske:

Bildebøker om fred for barn.

Del Med Vennene Dine: