Finn Ut Antall Engel

Bøker som Artemis Fowl: Heists, Thrilling Missions and Spies!

La barna lese Artemis Fowl serie? Ser de frem til Artemis Fowl filmen kommer ut i august 2019? Hvis de har lest og lest om alle syv bøkene i Eoin Colfer's fartsfylte historie med høy interesse om en tolv år gammel kriminell hjerne som følger en farlig gruppe høyteknologiske feer, leter de sannsynligvis etter bøker som Artemis Fowl som er like spennende.Artemis Fowl Les like bøkerengel nummer 106

Colfer beskrev Artemis Fowl som 'Die Hard with fairies', så jeg har samlet noen titler som inkluderer heistplott, spioner, undercover-oppdrag og science fiction og fantasy-mysterier. Det var vanskeligere å finne bøker med antihelter i formen av Artemis, men hovedpersonene på denne boklisten blir snart favoritter. Så barn som leter etter bøker som ligner på Artemis Fowl har kommet til rett sted! På denne listen har jeg også tatt med leselikes som er serier, slik at barna kan fortsette å lese, lese, lese. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Apoteket (Serie) av Maile Meloy. Handlingen ble satt i 1952 på bakgrunn av den kalde krigen. I London blir 14 år gamle Janie venn med Benjamin, sønnen til en mystisk apoteker. Benjamin vil være spion og verver Janie i sin innsats. Når faren hans forsvinner, blir Janie og Benjamin fanget opp i et komplott som involverer en magisk bok kalt Pharmacopoeia, magi som lar mennesker forvandle seg til fugler, russiske spioner og utrolige potions.

Den store grønne heist
The Great Greene Heist (serie) av Varian Johnson. Det kan ikke være noe science fiction eller fantasy-element i denne historien, men barn som leter etter en god heisthistorie, vil elske den. Jackson Green samler et venneteam for å ta ned en mobber på skolen som ønsker å vinne et studentvalg. Denne boka har alt! Skolepolitiske shenanigans, en mangfoldig gruppe hovedpersoner og et lurt, kronglete plot.
Tåkedykkeren (serie) av Joel Ross. Både sønnen min og jeg rev gjennom denne boka. I en verden der en dødelig tåke dekker det meste av jorden, bor befolkningen høyt på fjellet. En gutt som heter Chess, med tåke i øynene, har den uhyggelige evnen til å overleve i tåken. Han og vennene hans søker etter varer fra tidligere verdener ved å dykke av en flytende båt. De er fast bestemt på å redde sin adoptivmor, som lider av tåkesyke, men Lord Kodoc er på jakt etter sjakk, hvis evner han både frykter og ønsker for sine egne formål. Alt dette høres kanskje veldig melodramatisk ut, men det gir en veldig spennende historie.
Alex Rider (serie) av Anthony Horowitz. Ser barna etter en spionroman-serie av James Bond-typen? Det var det! Så langt er det tolv Alex Rider-bøker i serien. I debutromanen, Stormbreaker , Alex rekrutteres for å finne sin onkels mordere, og eventyret begynner! Min eldste sønn elsket denne serien.


I, Q-serien av Roland Smith er en annen spion-serie om en tenåringsspion som har trollbundet min eldre sønn. Mens han er på musikktur med sin nye, blandede familie, blir 13 år gamle Quest sugd inn i en verden full av mistanker, humler og hemmelige identiteter. Quest bruker tryllekunstnerne og teknologiferdighetene sine for å finne ut sannheten og ødelegge onde plott.
Sophie Quire og den siste historievakten av Jonathan Auxier. Dette er oppfølgingsboka til de veldig populære Peter Nimble og de fantastiske øynene , og jeg har kanskje hatt det litt mer, men så er jeg delvis til en sterk heltinne. Sophie er en 12 år gammel bookmender som står overfor en regjering som er opptatt av voldsom sensur. En mystisk bok antyder at Sophie har en viktig rolle å spille, og når Peter og hans veldig rare katt dukker opp, tumler hun inn i et opprørent eventyr som vil gjøre at barna dine snur sider langt ut i de små timene om natten.
The Dust Book: La Belle Sauvage (serie) av Phillip Pullman. Dette er prequellen til Pullmans His Dark Materials-serie ( Det gyldne kompasset osv.), men selv om barnet ditt ikke har lest den serien, vil denne stå alene. Malcolm Polstead bor i Oxford og er mistenksom overfor den nye ordenen rundt seg. Når babyen Lyra (heltinnen til Det gyldne kompasset ) kommer til å bo i nabolagsprioriet, Malcoms eventyr tar virkelig fart. Denne boka er like god som den originale trilogien!


Tid på reise med en hamster av Ross Welford. I denne, en av få barnebøker med en britisk indisk hovedperson, Al Chaudhury får et brev og en hamster fra sin avdøde far. Brevet forteller ham å finne farens tidsreiser og gå tilbake i tid for å avverge en katastrofe. En morsom og spenstig lesning, flott for enhver fan av tidsreiser eventyrbøker.


Blackthorn Key av Kevin Sand (serie). Det er noe mørkt emne i denne boka, men det er en utrolig spennende og actionfylt høytlesning for eldre barn. ( På nivå med noen av de mørkere bildene i Harry Potter bøker ). Christopher, en foreldreløs lærling i 1600-tallet London, må løse et komplekst puslespill rundt mordene på apotekere. Til tross for plottets alvor, gir de godt tegnede karakterene litt humor.
Den falske prinsen (trilogi) av Jennifer A. Nielsen. Kongeriket Farthenwood er i uro og en adelsmann er fast bestemt på å gi bort en ukjent foreldreløs som den savnede prinsen. Han tar med seg tre gutter til å trene på gården sin, og lover at den som best fullfører testen, vil få et nytt liv som herskeren over Farthenwood. Som leser var jeg stadig på tærne når det gjaldt utfallet, og en overraskende vri vil gjøre at barna er ivrige etter å lese de to neste bøkene.


En rynke i tid (Tidskvintett) . Denne klassiske serien trenger knapt en introduksjon. Hvis barna dine har lest Artemis Fowl, Percy Jackson og andre populære fantasy-serier, og de ennå ikke har lest L'Engles bøker, så gi dem en kopi av denne tidløse boka.

Og her er traileren til Artemis Fowl-filmen, synes du den ser bra ut?

Flere leste boklister:

Del Med Vennene Dine: