Finn Ut Antall Engel

Science Fiction-bøker for barn som vil blåse tankene deres

Science fiction-bøker har egentlig aldri vært min greie, men jeg hadde en overraskende god tid på å lete etter og lese titler for denne listen over science fiction-bøker for barn. Det er rettferdig å si at jeg har en nyfunnet takknemlighet for sjangeren. Noen av disse sønnene mine på ungdomsskolen, leser i stedet for meg, men jeg holder meg til hans anbefalinger!Science fiction-bøker for barn - klassiske og moderne titlerDa jeg begynte, måtte jeg svare på spørsmålet: 'Hva er science fiction? Og hvordan er det forskjellig fra fantasi? ' Jeg bestemte meg for denne listen inkluderer bøker som har handling som på en eller annen måte håndterer romvesener og verdensrommet, og / eller fantastisk vitenskap i en realistisk setting. For å kvalifisere som en science fiction-bok måtte det være noe mer enn magisk fantasi. Du vil finne noe interessant utvalg i både moderne og klassiske science fiction-bøker for barn på denne listen. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

For fans av grafiske romaner, sjekk ut disse Sci-Fi grafiske romaner!


Den fjortende gullfisken av Jennifer L. Holm. Hvis barna dine synes at ungdomsskolen er tøff, vil de etter å ha lest denne boka glade for at i det minste ikke bestefaren deres går på skole med en tenårings kropp! Det er det som skjer med Ellie når hennes strålende forskerfarfar oppdager hemmeligheten bak ungdommen. Mye moro og vitenskap utgjør denne fantastiske historien fortalt av en elsket forfatter. Og nå er det en oppfølger!28. mai dyrekretsen


Et problematisk paradoks av Eliot Sappingfield. Nikola og hennes far er vitenskapelige genier, men en dag blir hennes far bortført av ekstremt stygge romvesener. Nikola blir deretter sendt til Plaskington International Laboratory School of Scientific Research and Technological Advancement der mennesker og parahumaner studerer utrolig kompleks vitenskap. Nikolas tilpasning til den nye skolen og klassekameratene er både outlandish og kjent, men gjennom hele boka er det et sterkt dryss av gal humor.Mer: ikke gå glipp av vår science fiction bildebøker liste!


Imagination Box (serie) av Martyn Ford. Tom blir venn med professor Eisenstone, som bor på foreldrenes hotell. Professor Eisenstone har oppfunnet en maskin som kan gjøre dine ønsker til virkelighet. Gjennom sine ønsker frembringer Tom en fingerape, som blir hans kløktige sidekick, og en annen forbedret Imagination Box! Det viser seg at det var riktig å gjøre fordi professor Eisenstone forsvinner og Tom og profets barnebarn satte seg for å finne ham og deres søk leder dem til et hemmelig laboratorium under en vanvittig asyl ... og det er da ting virkelig begynner å bli rare! Jeg syntes denne lesingen var spennende, spennende og morsom. Være forsiktig med hva du ønsker deg!
Felix Yz av Lisa Bunker. Da han var tre, etterlot en freak-ulykke Felix smeltet sammen med et fjerdedimensjonalt vesen, Zyx, som han kommuniserer med med via et tastatur. Nå, ti år gammel, forbereder Felix seg på et farlig eksperiment der han og Zyx skal skilles. Felix holder en hemmelig blogg om oppkjøringen til separasjonen, og beskriver sine erfaringer på skolen, hans første forelskelse og familiehemmeligheter. En unik og rørende science fiction-bok.
Den tapte planeten (serie) av Rachel Searles vil skje i fremtiden. Chase Garrety våkner opp på planeten Trucon med et mystisk hodesår og ikke noe minne om hvordan han kom til å være der. Fans av Star Wars kan finne paralleller med det berømte universet i plotlinjene i kampen om makt mellom en føderasjon og en opprørsk allianse. Dette er et høyt actioneventyr, og handlingen følger Chase og hans venn, Parker, mens de reiser over planeter for å finne ut hvem han er.


Ambassadør ( serie) av William Alexander. En lilla klatt kommer for å fortelle Gabriel Fuentes er å være Jordens ambassadør i galaksen. Gabe godtar innlegget, men så finner han ut at Jorden - og han - er i trøbbel. Gabes hjemmeliv blir komplisert når hans papirløse innvandrerforeldre oppdager at de kan bli utvist. Gabe må balansere familiens vanskeligheter med sine galaktiske problemer. Veldig spennende! Og barna vil være ivrige etter å lese den andre boka, Nomad , for å lære hvordan alt blir løst.


Fuzzy av Tom Angleberger og Paul Dellinger er en morsom science fiction-bok for barn. Syvende klasse Max (ine) elsker roboter og er veldig spent på at skolen hennes er i ferd med å få den første robotstudenten som en del av Robot Integration Program. Lærere og rektor er allerede roboter, og Max må finne ut hvorfor karakterene hennes går mystisk ned, til tross for at hun flittig studerer. Sammen med Fuzzy robotstudenten oppdager hun et ondt evalueringssystem som drives av ingen ringere enn rektor!
Space Case (serie) av Stuart Gibbs. Min eldre sønn elsker denne serien! Dashiell Gibson er en av de første menneskene som lever på månen, men han kjeder seg veldig fordi han ikke får lov til å gå noe sted. Når en av de beste forskerne blir funnet død, mistenker Dash at det er noe mer enn bare et hjelmulykke. Et spennende mysterium på et unikt sted.


Gutter leser: Andre verdener red. av Jon Scieszkais. Min eneste uenighet med Guys Read-serien er 'Guys' -merket. Jeg får ideen, men selvfølgelig vil gals virkelig nyte disse spennende historiene også. En fantastisk rekke forfattere, inkludert Shannon Hale, Tom Angleberger og Rebecca Stead, er inkludert i denne samlingen av science fiction noveller. Det inkluderer til og med en ny Percy Jackson-fortelling.


Jamie Drake-ligningen av Christopher Edge. Jamie er super stolt av sin astronaut pappa som for øyeblikket kretser rundt jorden. Mens far er borte, møter Jamie en astronom som har hacket seg inn i Hubble-teleskopet. Etter møtet begynner romvesener å kommunisere med Jamie via mobiltelefonen hans. Jamies oppdagelse, farens misjon og familiekonflikt kolliderer og Jamie må finne ut hva han skal gjøre med det hele.


Tidsreise med en hamster av Ross Welford. I denne, en av få barnebøker med en britisk indisk hovedperson, Al Chaudhury får et brev og en hamster fra sin avdøde far. Brevet forteller ham å finne farens tidsreiser og gå tilbake i tid for å avverge en katastrofe. En morsom og spennende lesning.


The Shadow Cipher av Laura Ruby. I denne forseggjorte historien samles tre venner i New York City for å løse en kryptering som forbinder bygården deres til et århundre gammelt mysterium om hvordan byen ble unnfanget. Dette er en heftig, overbevisende bok med stjerneskriving og komplekse, avrundede karakterer.


City of Ember (serie) av Jeanne DuPrau er en flott science fiction-bok for ungdomsskolen. Sønnen min kom hjem en dag og sa: 'Mamma, du må lese dette. Denne boka er SÅ GOD. ' Ember, en underjordisk by, går tom for mat og forsyninger. Lina og Doon oppdager et pergament som kan ha nøkkelen til å redde byen, og de legger ut på en farefull reise.


Artemis Fowl av Eion Colfer. (Series) Dette er en science fiction-serie om en tenåringskriminal hjernehjerne. Artemis starter som en antihelt, fanger en viktig fe og prøver å gjenopprette familiens formue. Men ting går ikke helt har han planlagt. ( Det gjør de aldri, ikke sant? )

Klassisk science fiction for barn


En rynke i tid (Time Quintet) av Madeleine L’Engle. Denne klassiske serien trenger knapt en introduksjon. Hvis barna dine har lest Percy Jackson og den andre Riordan-serien, og de ennå ikke har lest L'Engles bøker, gi dem en kopi av denne tidløse boka.


Fru Frisby og rottene til NIMH av Robert C. O'Brien er en klassiker for alle barn! Denne historien dreier seg om fru Frisby som må flytte familien sin for å overleve og møter en gruppe mus oppdrettet for intelligens. Vinner av Newbery-medaljen 1972.


The Wonderful Flight to Mushroom Planet av Eleanor Cameron. Denne 1954 science fiction klassiske boken for barn er veldig gøy. Tilskyndet av en avisannonse satte to venner sammen et hjemmelaget romskip. Når de tar skapelsen sin til Mr. Tyco Bass, gjør han det om til et plassverdig kjøretøy og sender guttene på oppdrag til planeten, Basidium, hvor guttene hjelper innbyggerne som er på vei ned på grunn av en mystisk sykdom.


Røm til Witch Mountain av Alexander Key. Mange av oss Gen Xers vil huske filmen, men visste du at det var en bok? Tvillinger, Tony og Tia, har paranormale krefter. Etter bestemorens død blir de sendt til et deprimerende barnehjem. Etter at de har stukket av, oppdager tvillingene at de faktisk er utenomjordiske og prøver å gjenforenes med sitt eget slag.


Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry. Jeg husker jeg leste denne boka for første gang da jeg gikk i 3. klasse, som kanskje er litt ung. Jeg tror tweens er i en god alder for å begynne å tenke på de bredere filosofiske ideene som presenteres i denne klassiske boka om en prins som befinner seg på en merkelig ny planet.


Giveren (Gir kvartett) av Lois Lowry. 12 år gamle Jonas bor i 'The Community' der likhet blir verdsatt og alles liv er forhåndsbestemt av de eldste. Jonas lærer imidlertid sannheten når han blir utpekt som den neste 'Mottaker av minne', den eneste personen som har lov til å lære om fortiden og omverdenen. Det er noen tunge problemer i boka, men budskapet er klart: frihet for mennesker til å lære og følge sin egen vei, til tross for smerte og kaos, er mer verdifull enn uvitenhet og sikkerhet. Det er en leksjon jeg vil lære barna mine.


Den mystiske øya av Jules Verne er en av hans kanskje klassiske science fiction-bøker for ungdomsskolelesere. Jeg hadde vanskelig for å velge hvilken Verne-bok jeg skulle ha med. Alle er veldig spennende, spennende eventyr. Jeg valgte The Mysterious Island hovedsakelig fordi den er mindre kjent enn Tjue tusen ligaer under havet ( det er også en slags oppfølger til denne romanen ) og Rundt om i verden på åtti dager . En gjeng med karakterer flykter fra et borgerkrigsfengsel via luftballong og befinner seg strandet på en øy der rare ting skjer. Science fiction fans vil elske det. Merk at filmen av 20 000 ligaer under havet inneholder scener fra Den mystiske øya .

Flere bøker for barn som liker science fiction:

Del Med Vennene Dine: