Finn Ut Antall Engel

Ulike billedbøker som lærer takknemlighet

Vi vil alle at barna våre skal lære hva det vil si å være takknemlige, og disse bildebøkene som lærer takknemlighet er en morsom ressurs.

Bildebøker om takknemlighet og takknemlighet.

Jeg har tatt med et mangfoldig og flerkulturelt utvalg av bøker på denne listen, inkludert poesi, historier basert på folkeeventyr, samt historier inspirert av forskjellige trosretninger og kulturer. Du kan selvfølgelig lese dem i løpet av Thanksgiving, men jeg har spesifikt tatt med bøker som er passende å lese hele året. (Merk: boktitler er tilknyttede lenker, noe som betyr at denne bloggen kan gjøre en provisjon hvis du kjøper.)
Takk takk av Pat Mora, illustrert av John Parra. I denne glade boka forteller en biracial gutt alle ting han er takknemlig for, fra forventet til overraskende. Illustrasjonene inkluderer en rekke flerkulturelle barn, så barn i alle farger vil se seg representert. Tospråklig.

Siste stopp på Market Street av Matt de la Peña, illustrert av Christian Robinson. En gutt og bestemoren hans tar bussen. Vi vet ennå ikke hvor de er på vei, men underveis stiller gutten spørsmål om hvorfor de ikke har viss luksus. Han vil vite hvorfor de ikke har bil eller iPod. Bestemoren har et klart svar om fordelene med det de har, og oppfordrer ham til å tenke på positive sider ved manglende materielle goder. Når de når målet, finner vi ut at de reiste for å hjelpe til på et suppekjøkken.

Det kan alltid være verre av Margot Zemach. Hvem sa at det å lese om takknemlighet måtte være seriøst! Les denne veldig morsomme historien for å avrunde lesingen. En fattig mann bor i et overfylt hus, og støyen og aktiviteten gjør ham gal! Han søker råd fra den lokale rabbinen som forteller ham å bringe inn låvedyrene inn i huset sitt, noe som gjør stedet til fullstendig kaos. Illustrasjonene er så morsomme å sile igjennom, med sine morsomme små vignetter inne i huset. Når bonden endelig fjerner overflødige dyr og mennesker fra huset, erklærer han at alt til slutt er fredelig ... bare ... det er akkurat som det var da han startet.

Hilser takk: En indianer Good Morning Message av Chief Jake Swamp, illustrert av Erwin Printup. Teksten til denne vakre boken er basert på Thanksgiving Address of the Haudenosaunee ( aka Iroquois, Six Nations ). Det er et fredsbudskap og en forståelse av naturen. Tradisjonelt blir budskapet uttalt om morgenen og ved seremonielle sammenkomster. Å lese denne boka er en fin måte å starte dagen på! Forfatteren inkluderte også meldingen på Mohawk-språket.

Tabellen der rike mennesker sitter av Byrd Baylor, illustrert av Peter Parnall. Mountain Girl, som hun får kallenavnet, bor i ørkenen med familien. Foreldrene hennes jobber utendørs, og de har få eiendeler. Mountain Girl lurer på hvordan det ville være å tjene penger slik at hun kunne kjøpe materielle eiendeler. Etter å ha snakket med foreldrene sine som inviterer henne til å tenke på verdien av den naturlige verden, lærer hun å sette pris på det hun har og skjønnheten rundt seg.

Why The Sky Is Far Away: A Nigerian Folktale av Mary-Joan Gerson, illustrert av Carla Golembe. For lenge siden kunne alle som var sultne plukke det de trengte fra himmelen, men himmelen blir sliten og sint på menneskene som kaster bort hans dusør. Historien har et positivt budskap om viktigheten av ikke å ta ting for gitt og godt forvaltning av planeten. Denne nydelige boka var også en av New York Times Best Illustrated Book of the Year.

Mitt hjerte fylles av lykke av Monique Gray Smith. Denne boka gjør meg så glad. Det er en super søt og fantastisk tavlebok perfekt for babyen din eller smårollingen. Det er også en av få styrebøker med en indianerperson. Teksten feirer å finne lykke og takknemlighet i hverdagshendelsene og glede, fargerike illustrasjoner.

Bagels fra Benny

Bagels fra Benny av Aubrey Davis, illustrert av Dušan Petričić. Jeg elsker budskapet i denne boken. Benny elsker å hjelpe bestefaren i bagelbutikken sin. En dag sa bestefaren til Benny 'Ikke takk meg' til en kunde, og Benny vil vite hvorfor. Bestefaren hans forklarer at det er Gud som ga muligheten til å lage bagels. Benny bestemmer seg for å takke Gud ved å legge igjen bagels i synagogen. Bagels begynner å forsvinne og Benny lurer på om det er Gud som spiser dem. I stedet finner han ut at en sulten mann har tatt bagels for å gi familien sin mat. Først er Benny opprørt over at det ikke var Gud som hadde spist bagels, men bestefaren lærer ham at gaven hans takket Gud siden den gjorde verden litt bedre.

Før vi spiser: Fra gård til bord av Pat Brisson, illustrert av Mary Azarian. Hvis du spesifikt leter etter en bok å lese før Thanksgiving-middagen, er dette et godt valg. Fargerike illustrasjoner av treblokk medfølger reservetekst som anerkjenner bidragene til alle som deltok i prosessen med å bringe mat til bordet, inkludert dyrking, transport, salg og mer.

Willa og bjørnen avPhilomena O'Neill. Willa blir knust etter at hun mister sin elskede klutdukke i snøen, og ikke bestemoren kan trøste henne. En dag finner Willa dukken sin på dørstokken, plassert der av bjørnen som fant den. Willa vil vise takknemlighet for bjørnens godhet, og derfor gjør hun bjørnen til en følgesvenn for seg selv.

Takk en million av Nikki Grimes, illustrert av Cozbi A. Cabrera. Selvfølgelig må jeg ta med en poesibok! Dette er en samling på seksten dikt som minner oss om hvordan det føles bra å være takknemlig og uttrykke takknemlighet til andre. Jeg elsker mangfoldet av dikt — fra haiku til gåte til kumpletter og mer. Les en hver dag!

Yetta

Vakre Yetta: Den jiddiske kyllingen av Daniel Pinkwater, illustrert av Jill Pinkwater. I denne morsomme historien fortalt på flere språk ( inkludert engelsk, jiddisk og spansk ), en eventyrlysten kylling, på vei til slakterbutikken, rømmer til Brooklyn. Hun har lengsel etter gården, men etter at hun har reddet en ung papegøye fra en viss død, uttrykker papegøyekolonien sin takknemlighet ved å lære henne hvordan hun skal bo i byen. Husk å lese den med alle de tullete stemmene !!

Flere boklister:

Bøker for å lære godhet

Bøker som lærer fred

bokserie for 4 åringer

Bøker som lærer empati

Jeg har over 200 boklister for barn i alle aldre. Se på boklisteindeks her .

Del Med Vennene Dine: