Morsomt matematisk kortspill: Lag 10

Make Ten er et lett å spille og morsomt matte kortspill som lærer barna måter å lage 10 med addisjon og subtraksjon. Alt du trenger er et kort kort, som jeg vedder på at du allerede har. Kortspill er en flott måte å trene matteferdigheter på med lav stress. Du får litt god familietid, i tillegg til å hjelpe barna dine å lære matematiske fakta.Hvordan spille lage ti. Et matte kortspill for barn.

Hvordan spille Make Ten:

  1. Fjern ansiktskortene fra en kortstokk og legg kortstokken med forsiden ned på bordet.
  2. Hver spiller velger 5 kort og plasserer kortene foran seg.
  3. Den første spilleren bruker de 5 kortene til å lage så mange ligninger som mulig, hvor summen tilsvarer ti. Hvis jeg for eksempel har 9, 9, 3, 2, 4, kan jeg lage følgende ligninger: 9 + 4-3 = 10 og
    9 + 3-2 = 10
  4. Etter å ha laget så mange ligninger som mulig, setter spilleren de brukte kortene til side og spiller pasninger til neste spiller.
  5. Spillet fortsetter med spillere som fyller på hendene til 5 kort i starten av hver sving.
  6. Den som bruker flest kort innen slutten av kortstokken, vinner.

MER: se mer av våre favoritt matte spill

En gang klarte jeg å bruke alle fem kortene samtidig: 8 + 5 + 3-5-1 = 10. Kiddo syntes det var kjempefint. Du trenger ikke nødvendigvis å skrive ligningene ned, men Kiddo likte å gjøre det som en del av øvelsen.

Hold en kortstokk stashed i vesken din, fordi dette er et flott reise / vente / restaurant spill.

Jeg var i stand til å lokke min superhelt-galne yngre sønn til å spille dette spillet med en kortstokk Thor spiller kort . (tilknyttet lenke) Han fikk meg til å le med lydeffektene hver gang han laget 10!

Alternativer:

Det er enkelt å lage morsomme varianter av Make Ten. Her er to som vi prøvde, men jeg vedder på at barna dine kan komme med flere muligheter.

  • Plasser 12 kort på bordet, og spillerne bytter på å lage så mange ligninger for summen av 10 som mulig!
  • Plasser 3 rader med 5 kort med forsiden opp på bordet. Med penn og blyant skriver hver spiller ned så mange ligninger som mulig.

Se flere av våre favoritt matte spill i aksjon:

Vi fikk ideen til dette matte kortspillet fra følgende bok: (tilknyttet lenke)

lese høyt historier for førskolen

Hvordan spille matte kortspill, lag 10.

Del Med Vennene Dine: