Middelklassebøker som ligner på Hatchet

Så barnet ditt har akkurat lest ferdig Hatchet av Gary Paulsen og klør etter flere gode overlevelseshistorier. Her er en ny liste for deg lese likt bokliste samling ! Det er fem bøker til Hatchet serie , ( kjent som 'Brian's Saga ) slik at de kan begynne med disse, og når de er ferdig med å lese, i stedet for å gi dem en flint, en øks og en tunfiskboks, kan du sende dem på egen hånd til biblioteket med denne boklisten i hånden.Liste over bøker som ligner på Hatchet av Gary Paulsen

Denne listen over bøker for barn som elsket å lese Hatchet, vil fylle deres behov for mer opprivende fortellinger om overlevelse, både av villmarkens mangfold og det rare underlandet kjent som den urbane jungelen. Innstillingene spenner fra det historiske middelalderens England til det moderne India, til en reformatorisk skole. Det sammenhengende temaet i denne listen som jeg kaller 'bøker som Hatchet', er at hovedpersonene blir kastet inn i ukjente verdener, og de må lære å overleve av tennens hud!

Bøkene på denne listen er alle moderne romaner, men du kan alltid prøve en klassisk fortelling som Robinson Crusoe ! La oss også huske at overlevelseshistorier ikke er bare for gutter! Det er mange sterke jenter på denne boklisten også! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)


Det uventede livet til Oliver Cromwell Pitts: Å være en helt nøyaktig selvbiografisk beretning om mine dårskap, formue og skjebne av Avi. Hvis barnet ditt ikke leser noen annen bok på denne listen, la det være denne og oppfølgeren, Verdens ende og videre ! Det er 1724 og faren til Oliver har forsvunnet til London for å finne søsteren til Oliver. På toppen av det er huset oversvømmet og Oliver har ingen penger. En rekke hendelser som involverer tyver, skurker og veldig dickensiske karakterer, setter Oliver på veien til London. Cliffhanger på slutten av den første boken vil få barna dine til å nå desperat etter den andre. Begge romanene er fartsfylte, fulle av høy spenning og gir mye mat til ettertanke.


De mange refleksjonene til frøken Jane Deming av J. Anderson Coats. Etter at faren hennes ble drept i borgerkrigen, dro Jane, stemoren hennes og broren til Washington Territory. De er en del av en gruppe ledet av en mann som insisterer på at det er et bra sted for enker og barn. Jane er bekymret for at hun ikke har krefter til å bo i sitt nye hjem. Når stemoren hennes gifter seg på nytt, gir den nye ektemannen Jane friheten til å lære de ferdighetene hun trenger for den grove grensen, og hun får en ny tillit til seg selv og en tilfredshet hun ikke forventet.


Fort av Cynthia DeFelice. En sommer bestemmer frittstående venner, Wyatt og Augie, for å bygge et fort i skogen. Oppmuntret av familiemedlemmer som gir dem mat, bygningsrekvisita og mer, skaper de et ly som ethvert barn vil misunne. Et par mobbere retter seg mot Gerald, en psykisk funksjonshemmet gutt, så Wyatt og Augie lanserer 'Operation Doom'. Denne boka har mye latter, mye medfølelse og en ekstremt tilfredsstillende slutt.


Scar Island av Dan Gemeinhart vil minne leserne om Fluenes herre , bare med et mindre forstyrrende utfall. Når en freak ( og jeg menerfreak! ) ulykken etterlater alle de voksne ved Slabhenge Reformatory School for Troubled Boys døde, guttene ser frem til å endelig komme vekk fra det elendige stedet for elendighet. Men noen få av guttene bestemmer seg for at de foretrekker noen dager alene på øya før de kommer under tommelen på voksne igjen. Som du kan forestille deg, går ting galt i kraftvakuumet, og hemmeligheter som tidligere var skjult avsløres. Det er veldig overbevisende å lese, og barnet ditt vil ha vanskelig for å legge det ned.


The Bridge Home av Padma Venkatraman. Viji og søsteren Rukku stikker av fra sin voldelige far og lander på gatene i Chennai, i India. De to jentene får venner med et par gutter når de tar ly under en bro. Sammen med en løshund overlever firmen ved å sortere i søppel, lage og selge smykker med perler, og vennligheten til noen få voksne. Selv om deres liv er klart farlig og tøft, nyter de fire den slags frihet de har og får tillit når de lærer seg nye ferdigheter. Når Rukku blir syk, søker Viji hjelp og barna finner håp om en annen type fremtid. Venkatramans mesterlige historiefortelling tar leserne med på en reise barna dine ikke snart vil glemme.


Running on the Roof of the World av Jess Butterworth. Hvor mange bøker i kinesisk-kontrollert Tibet har barna dine lest? Vel, her er muligheten til å endre alt det! og Tash og hennes familie lever sine liv og gjemmer sin buddhistiske tro for de kinesiske soldatene som okkuperer landsbyen hennes i Tibet. Men en dag forstyrrer de oppsiktsvekkende handlingene til en mann freden, og foreldrene til Tash blir tatt bort. Tash, forkledd som en gutt, og venninnen hennes, Sam, sammen med to geiter, flykter fra landsbyen og tar en opprivende reise over snødekte fjell. Sammenflettet med dette sidevendende eventyret er spørsmål om frihet, mot og undervisningen til Dali Lama. Veldig bra.


Nattdagboken av Veera Hiranandani. Jeg kunne ikke legge fra meg denne boka! Nisha og tvillingbroren hennes er halv-muslimske, halvindu-søsken som bor sammen med faren i India rett før partisjonstiden. Når ordet kommer om at byen deres skal bli en del av den nye pakistanske staten, må Nisha, hennes bror, hennes hinduiske far og bestemor gjøre den opprivende og farlige reisen til den indiske grensen. Hvert kapittel er en oppføring i Nishas dagbok mens hun etterlater sitt komfortable liv og sliter med sine egne spørsmål om identitet.


Will Sparrow’s Road av Karen Cushman. Cushman er en mester i å skrive historiske romaner om den hardt vunne overlevelsen til barn som har blitt forlatt på en eller annen måte av de voksne som skal ta vare på dem. Faren til Will solgte ham til en lokal gjestgiver, men han stikker av. Han møter en gruppe mennesker som selv er utstøtt fra samfunnet, mennesker som lever av seg som et slags karnevalsideshow. Cushmans livlige middelalderverden er et fantastisk bakteppe da Will lærer harde leksjoner om tillit og utseende.


Mai B av Caroline Starr Rose. 13 år gamle May og hennes familie bor på grensen, og for å hjelpe til, finner foreldrene til May henne et sted som jobber for en annen familie femten miles unna. Når paret på mystisk vis forsvinner og lar May være i fred, må hun finne en måte å overleve den kommende vinteren på. En gjennomtenkt berøring er Mays sterke interesse for læring og lesing, selv om hun sliter med dysleksi ( selv om May, i motsetning til mange moderne lesere, ikke vet at dysleksi er hennes problem ). Skrevet i vers, vil denne boken fange fans av overlevelseshistorier som Hatchet .


Bud, ikke kompis av Christopher Paul Curtis. Jeg har mistet oversikten over hvor mange ganger jeg har anbefalt denne boka! Ti år gamle Buddy stikker av fra en rekke ubehagelige fosterhjem og legger ut for å finne faren, som han mener er en jazzmusiker. Sett i depresjonen, er Curtis forfatterskap fylt med humor så vel som alvorlige sannheter. Til syvende og sist er det en optimistisk bok, full av latter, og man kan ikke unngå å bli forelsket i Buddy.


Cast Off: The Strange Adventures of Petra de Winter og Bram Broen av Eve Yohalem. I 1600-tallet Holland løper Petra fra sin voldelige far og ender ved et uhell som en redningsmann på et handelsfartøy mot Holland. En mulattgutt, Bram, hjelper henne med å skjule seg som en gutt, og Petra bruker sin helbredende kunnskap for å hjelpe skipets kirurg. Hun får tilliten til mannskapet, men når de oppdager at hun er en jente, tar samtidig en mytteri tak, både hun og Bram befinner seg i alvorlig fare. Dette er en ekstremt spennende roman med livlige beskrivelser av livet på et skip fra 1600-tallet


Vognhjul i tordenvær av Katherine Rundell. Helt siden mors død da Wilhelmina Silver var fem, har Wilhelmina løpt fritt på farens gård i Zimbabwe. Når faren hennes dør, blir hun satt under vergemål for den vennlige kapteinen Browne, men hans nye kone har ingen tålmodighet for Wilhelmina og hennes ville måter, så Wilhelmina sendes til internat i England hvor hun er innbegrepet av en fisk ut av vann. Hun stikker av fra skolen og prøver å leve alene. Will er en tøff og motstandsdyktig jente, men til og med hun trenger venner. Hennes ressurssterkhet og moralske mot fører henne til slutt tilbake til skolen hvor hun lærer å bygge bro over gapet mellom hennes ville side og formaliteten til England. Jeg elsket denne historien for sin fantastiske følelse av sted - Zimbabwe og i Storbritannia - og for det komplekse indre livet til Will.


Ingensteds gutt av Katherine Marsh. 13 år gamle Max, en amerikansk gutt hvis familie har kommet til å bo i et år i Brussel, er lei seg over at han må gjenta en karakter og gå på en fransktalende skole. Ahmed, en 14 år gammel syrisk flyktning ble skilt fra sin far på vannet til Hellas. Han er i stand til å ta seg til Belgia og gjemmer seg i Max kjeller. Da Max oppdager ham, blir de to venner og klekker ut en plan for å hjelpe Ahmed med å komme seg ut i verden igjen. En betimelig, sensitiv bok om vennskap, familie og å ta ansvaret for ens liv.


Reisen til blek bjørn av Susan Fletcher. Jeg elsket absolutt denne boka! Arthur, en gutt som bor i Norge, stikker av fra sin voldelige stefar og stebrødre. Han har et brev fra sine walisiske fettere, som han antar at han ber ham om å vende tilbake til Wales og kreve førstefødselsretten. Dessverre kan han faktisk ikke lese brevet. I havnebyen Bergen møter han en burbjørn og to ruffians skyver ham i buret. Når Arthur beroliger bjørnen, blir han vervet til å følge bjørnen på et skip til England, for bjørnen er en gave fra kong Haakon til kong Henry. Hårreisende, hjertesøkende og sidevendende eventyr følger. Historien ble inspirert av en blek bjørn fra det 13. århundre som bodde i Tower of London menagerie, en gave fra Norge.


Bjørnene på Hemlock Mountain av Alice Dalgliesh er en veldig kort roman. Den forteller historien om Jonathan som krysser et snødekte fjell for å hente en gryte fra tanten sin. Han krysser fjellet og gjentar mantraet 'det er ingen bjørner i det hele tatt.' Når han møter en bjørn, klarer han å gjemme seg på en ganske smart måte. Dette er en enkel historie som barna kanskje kan lese på en gang. Den har fått mye kritikk for ikke å være verdt sin Newberry - jeg vil ikke kommentere det bortsett fra å si at, med tanke på tresnittillustrasjonene og vektleggingen av familieforhold, syntes jeg det var en fin, om tam bok.


Min side av fjellet av Jean Craighead George. Min 10-åring kom hjem fra skolen og sang lovordene i denne boka, og jeg spurte ham om han ville være interessert i å høre på meg lese den for ham og broren. Som barn leste jeg denne boka om en gutt som stikker av fra New York City for å bo i villmarken, og husker at jeg var fascinert av den.

23 april dyrekretsen

Flere lister med titler som ligner på Hatchet, og for barn som leter etter eventyr:

Del Med Vennene Dine: