Finn Ut Antall Engel

Tidlige kapittelboksmysterier som vil gjøre barna dine til glupske lesere

Denne listen over tidlige kapittelbokmysterier og detektivhistorier er designet for unge lesere som går fra enkle leserbøker til lengre romaner . Generelt er de passende for barn i alderen 6-10, selv om noen 5-åringer som er tidlige elever også vil like å lese disse titlene. Fordi gjennomsnittsalderen for å lære å lese er syv, varierer lesenivåene sterkt i denne aldersgruppen, men materialet passer for alle aldre, selv om nivået i boka ikke er riktig for ditt barn.Tidlige kapittel bok mysterierMysterier er et utmerket valg for barn som kan slite fordi historien har bygget i spenning. Hvem vil ikke komme til slutten og finne ut hvordan detektivet knekket saken? I tillegg er mange av de tidlige kapittelbokmysteriene jeg inkluderte ganske humoristiske, eller har tunge-i-kinn-humor inspirert av klassiske hardkokte detektivromaner. Dyreelskere vil også finne noen gode valg på denne boklisten! (Merk: Bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


The Buddy Files av Dori Hillestad Butler. Min sønn elsket denne serien om en hundedetektiv, fortalt fra hundens perspektiv. Buddy er adoptert fra pundet, men han fortsetter å lete etter sin opprinnelige familie og hva som skjedde med dem. En velskrevet serie, bøkene er morsomme og sjarmerende.


Kyllingtroppen av Doreen Cronin er en av mine favoritt mysterieserier for tidlige kapittelboklesere. I disse gledelige bøkene er Dirt, Sugar, Poppy og Sweetie detektivkyllinger med varierende grad av intelligens. De løser på morsomt vis bakgårdsforbrytelser som uunngåelig involverer ekornpopulasjonen. Dette er en spin-off av J J Tully Mysteries ( se nedenfor ).
J.J. Tully Mysteries av Doreen Cronin. Denne serien, inspirert av hardkokte detektivromaner, er perfekt for barn som elsker tunge i kinn humor og mysterier. J. J. Tully er en pensjonert søke-og-redningshund, men når to heldige kyllinger lover ham en osteburger i retur for hans hjelp til å finne de savnede søsknene, kan han ikke motstå. Det er et litt mer utfordrende lesenivå enn Kyllingtroppen ( se ovenfor ).Klikk her for en bokliste med morsomme dyr-tema-tidlige kapittelbøker .


Milo & Jazz Mysteries av Lewis B Montgomery. Dette er en flott serie for de yngste leserne som er klare for tidlige kapittelbøker. Til å begynne med er Milo usikker på at Jazz vil være en god partner, men de ender med å jobbe godt sammen. Jeg elsker hvordan hver bok slutter med noen ekstra hjernetrim og mysterier å løse.
Encyclopedia Brown, guttedetektiv av Donald J. Sobol. Du kan absolutt ikke gå galt med den klassiske guttedetektiven. Hver bok har flere selvstendige mysterier som er ment å bli løst av leseren. Bøker har en 'Svar' -del på slutten, slik at leseren kan sjekke sin egen sleuthing mot Encyclopedia Brown's.
Ballpark Mysteries av David A Kelly. Mange barn som leser bøker på tidlig boknivå, elsker også sakprosa. Hvis barnet ditt elsker sakprosa, kan du introdusere ham (eller henne!) For Ballpark Mysteries. Det var uunngåelig at min sportslige kjæreste likte denne serien med masse baseball- og ballpark-fakta vevd inn i hvert mysterium. Hver bok er satt i en annen ballpark, hvor et par 9-åringer kombinerer sleuthing med baseball fan-dom.


A til Z Mysteries av Ron Roy. A til Z-mysteriene er en superpopulær serie om et team av barn som løser mysterier, en for hver bokstav i alfabetet. De tre viktigste barn-sleuths er godt tegnet og historiene underholdende og spennende. Når du er ferdig med bokstaven Z, kan du slå til A til Z Mysteries Super Editions for mer moro.


Calendar Mysteries av Ron Roy. De yngre søsknene til ungedetektivene i A til Z Mysteries får sine egne mysterier å løse, men i stedet for etter alfabetet skjer mysterier hver måned. Manglende hunder, anonyme valentiner, stjålne påskeegg: dette er de høyprofilerte forbrytelsene ungdomsgjengen trenger å løse. Kjempegøy for yngre barn.
The Mystic Lighthouse av Laura E. Williams. Et gammelt fyrtårn i Maine er den perfekte rammen for noen spennende mysterier, tror du ikke? Denne serien er bedre for barn i den eldre enden av dette lesenivået, fordi noen kan synes det er litt skummelt, selv om andre uten tvil vil finne tvillingene Jen og Jakes eventyr som er nydelige.


Nancy Drew og Clue Crew av Caroline Keene. Før-tenåringsversjoner av Nancy og vennene hennes, George og Bess, løser avgjørende problemer med manglende dukker og tapte isoppskrifter. Jeg husker at jeg fikk frysninger fra den originale serien, men det er ingen kriblende bekymringer med disse bøkene: bare gode, rene opplevelser. Hvis barna dine ikke er helt klare for den virkelige Nancy Drew, har sønnen gitt disse sitt godkjenningsmerke.

Vil du ha flere tidlige kapitleserier med jenteprotagonister? Klikk her for å sjekke ut denne boklisten .


Hardy Boys: Secret Files av Franklin W. Dixon. Brødrene Frank og Joe Hardy ( det stemmer: sønner av deres mer berømte far! ) løse mysterier på arkaden, baseballbanen, skolestadiet og andre lokale hangouts. Virker det som om alle bokserier i tidlig kapittel har en episode om en savnet hund, eller er det bare meg?


Nate the Great av Marjorie Weinman Sharmat. Denne klassiske serien er en veldig, veldig tidlig kapittelbok ( det er faktisk i den tidlige leserseksjonen i biblioteket vårt ) så det er flott for yngre barn. Det er massevis av bøker i serien som tilfredsstiller barna dine og holder dem lesende hvis de liker god ol ’Nate.


Nancy Clancy, Super Sleuth av Jane O’Conner. Fancy Nancy-franchisen forgrener seg i tidlige kapittelbøker. Denne er stereotypisk rettet mot et kvinnelig publikum (sukk); likevel vil mange barn glede seg over det, og Nancy er absolutt en tiltalende karakter.


Sly the Sleuth av Donna Jo Napoli. Dette er en fantastisk serie om en smart, spunky jentedetektiv som løser nabolagsmysterier. Lett å lese, denne serien er også flott for yngre barn.


De fem tapte tantene til Harriet Bean av Alexander McCall. (serie) Når faren til Harriet forteller henne at hun har fem savnede tanter, alle med unike talenter, er hun fast bestemt på å finne dem og setter i gang med å tråkke sirkusvognen sin på et uovertruffen eventyr. McCall er forfatter av en populær voksen-serie, nr. 1 Ladies ’Detective Agency, og det viser seg at 2 av tantene er en del av den serien.

Hva med eventyr-tema tidlige kapittelbøker ? De har jeg også!


Max & Maddy . Også fra Alexander McCall er to bøker om søsken som lærte sine sleuthing-ferdigheter fra foreldrene sine som tilfeldigvis er internasjonale detektiver.


Chet Gecko Mysteries av Bruce Hale. Hvordan kan ikke premissene i denne serien få deg til å fnise? Chet Gecko er en fjerde klasse som tilfeldigvis er et privat øye (øh, og en firfirsle). Hans partner i hardkokt detektivløsnings mysterium er Natalie Attired, den 'smarteste mockingbird rundt.' Mysterier sentrerer om skolemiljøet.


Big Bad Detective Agency av Bruce Hale. Noen har brutt seg inn i husene til de tre grisene, og den åpenbare mistenkte er den store dårlige ulven. Kvik humor og slapstick florerer når skapningene i Fairylandia griller når ulven og den fjerde lille grisen er på saken!


Boxcar-barna av Gertrude Chandler Warner. Boxcar Children Mysteries er en klassisk bokmysterieserie med tidlige kapitler, og det er nå mer enn 100 bøker! Fire foreldreløse søsken bor sammen med bestefaren og løser mysterier hjemme og på ferie.

enkle tegneideer for barnehage


Olivia Sharp: Agent for Secrets av Marjorie Weinman Sharmat og Mitchell Sharmat. Olivia Sharp er like dyktig i å løse mysterier som hennes mer berømte fetter, Nate the Great. Olivia er imidlertid ganske velstående og hennes arsenal av verktøy for problemløsing inkluderer hennes personlige sjåfør. I likhet med Nate-bøkene er disse perfekte for de yngste kapittelbokleserne og kan betraktes som enkle lesere. Også tilgjengelig på Kindle.


Edle Ramotswe Mysteries (serie) av Alexander McCall Smith. Precious Ramotswe of the Nr. 1 Ladies ’Detective Agency bokserie for voksne løste hennes aller første sak i Botswana da hun bare var en jente. Når vennene sine spiser lunsj, forsvinner Precious på jobben, og når hun oppdager den overraskende tyven, får alle en hjertelig latter. Denne boka er en fin måte å utsette unge lesere for andre kulturer og inkluderer en leseveiledning, ordliste, aktivitetsideer og til og med en oppskrift!

Vil du ha flere flerkulturelle tidlige kapittelbøker? Jeg har en liste for deg her!


Klubbhus Mysterier av Sharon Draper. En mangfoldig gruppe på fire gutter kaller seg 'Black Dinosaurs', bygger et klubbhus, dekoder hemmelige meldinger og løser mysterier. Dette er en solid serie fra Sharon Draper som barna vil like. Det er litt humor, tiltalende karakterer og selvfølgelig noe mysterium.


King og Kayla av Dori Hillestad Butler er en flott mysterieserie for barn som bare beveger seg forbi tidlige lesere. Stor type og mange illustrasjoner forbedrer denne sjarmerende historien med en jente og hennes detektivhund.


Inspektør Flytrap (serie) av Tom Angleberger, illustrert av Cece Bell. Anglebergers goofy humor er fullstendig utstilt i denne serien. Inspektør Flytrap er virkelig en venus flytrap, og han forteller sine bisarre, og noen ganger litt grove, detektiveventyr. Den gående, snakkende kjøttetende planten og sidemannen hans, Geiten Nina ( som er så imponert over alt ) løse mysteriet med en merkelig gul klatt på et DaVinci-maleri på museet. Vi syntes det var morsomt, og barna dine vil også.

Morsomme bøker holder barna på å lese! Prøv disse 100 av de morsomste morsomme bøkene for barn!


Jack får en anelse . Nancy Krulik er forfatter av flere andre bokserier om tidlig kapittel, inkludert Katie Kazoo, Switcheroo og min eldste sønn har hatt stor glede av alle bøkene hennes. Jacks supermakt til Jacks er at han kan snakke med dyr for å løse mysteriene som kommer hans vei. Disse bøkene er i den lettere enden av lesenivået som er representert her.


Capital Mysteries av Ron Ry. Forfatteren av A til Z Mysteries skrev denne serien om to venner som løser mysterier i Washington, DC. Hver historie er fylt med fakta om nasjonens hovedstad, dens monumenter og historie, så hvis du vil presse litt amerikansk historie inn i barnets fiksjon lesing, du har kommet til rett sted.


High Rise Private Eye av Cynthia Rylant. Jeg elsker den dumme humoren i disse veldig tidlige kapittelbokmysteriene av en Newbery-forfatter. En kanin og vaskebjørn kanaliserer detektiver fra den gamle skolen mens de prøver å knekke tilfellene av forbrytelser i byen deres.


West Meadow Detectives: The Case of the Snack Snatcher av Liam O'Donnell (serie). Myron er en spesiell behov tredje klasse på spekteret. Han elsker å løse mysterier på skolen ved hjelp av vennen sin, Hajrah, en annen student i ressurssalen. Denne serien er flott for sine positive fremstillinger av ikke-neurotypiske og mangfoldige studenter.


Cam Jansen av David A. Adler. Cam Jansen er en flerårig favoritt og med god grunn. Jeg vet Jeg skulle ønske jeg hadde et fotografisk minne for å hjelpe meg med å løse mysterier! Jeg lærte via offisielle Cam Jansen-nettsted at den første boka var inspirert av en virkelig lignende hendelse mens forfatteren tok seg av sin spedbarnssønn.

Likte du denne boklisten, eller leter du etter noe annet? Sjekk ut indeksen til alle 200+ av boklistene mine!

Del Med Vennene Dine: