Finn Ut Antall Engel

Å lage og føre en hobbybok

Hvilket tema fenger barnet ditt?

Dinosaurer? LEGO? Lastebiler?

Hvilken aktivitet elsker de å gjøre?

Baking? Sjakk? Keramikk?

De fleste barn har minst en interesse som virkelig fengsler dem. Du har uten tvil startet en setning med 'Barnet mitt er så besatt av [ fyll ut det blanke ]! ' Det er helt herlig å se barna utvikle sine egne spesielle interesser og hobbyer. Visst, de kan snakke obsessivt om dinosaurfakta som du aldri vil huske. Eller de kan lage et stort oljete rot på kjøkkenet med en eksperimentell informasjonskapseloppskrift. Men du elsker hvordan de oppdager lidenskapene sine.

En flott måte å oppmuntre barnas utvikling på er å hjelpe dem med å føre en hobbybok. En hobbybok er litt annerledes enn a tradisjonell skrivedagbok eller kunstjournal . Det trenger ikke å være komplisert; det er en måte for dem å dokumentere hva de har lært, og prosjekter de har laget.

Fuglehobbybok

Hvordan lage en hobbybok

Hva trenger du:

 • En tom notatbok. Enhver slags vil gjøre, men denne er vår favoritt .
 • Limpinne eller tape
 • Markører, blyanter osv.
 • Entusiastiske barn

Slik kommer du i gang:

Forklar til barnet ditt at tidsskriftet er for å registrere lidenskapen og hobbyene. De vil uten tvil ha sine egne ideer for hvordan de skal fylle tidsskriftet, men tilby noen ideer til sider som:

 • bilder barnet ditt har tatt av hobbyen sin
 • tegninger av ideer
 • notater og tanker om deres erfaringer
 • tradisjonelle dagbokssider
 • klipp ut og lim inn artikler fra magasiner om deres interesse

Andre måter å tilpasse en hobbybok på:

 • legg konvolutter til noen få sider for å oppbevare suvenirer
 • be familiemedlemmer om å bidra med kommentarer på bestemte sider
 • dekorere utsiden av notatboken

hobbyer

Fordelene med en hobbyjournal

Barn vil elske å ta eierskap til å lage en oversikt over hobbyene sine. Det øker selvuttrykk og selvtillit, og gir dem en trygg kunnskap om at deres interesser er viktige.

indiansk historie for barn

I tillegg er prosessen et utmerket utløp for kreativitet, spesielt hvis barnet ditt er ikke naturlig tiltrukket av tradisjonelle kunstprosjekter . For ikke å nevne, det er åpenbare leseferdighetsfordeler med skriving, merking og historiefortelling.


Trenger du en hobbyide? Prøv origami:


Vår erfaring:

Sønnen min har en flott kjærlighet til fugler ( i tilfelle du ikke har lagt merke til det ) og så ønsket jeg å finne en hyggelig måte for ham å katalogisere alle fuglene han har sett. Selv om han har en tjenestemann fuglelogg , han vil ikke alltid ta seg tid under fugletittingsturer for å fylle ut skjemaene.

Så i stedet har han startet sin egen fuglehobbybok med å ta bilder av fuglene han ser. Vi skriver dem ut, og han limer dem inn i en journal. Han merker hvert bilde, og jeg oppfordrer ham til å skrive noen fakta og foreslår at han skriver ned hvor han så hver fugl.

Han tok til og med boken sin ( som alltid er et pågående arbeid ) for å vise og fortelle på skolen. Han var så begeistret da han kom hjem den dagen og fortalte meg alt om hvordan vennene hans hadde spurt ham om fuglene, og han fant til og med ut at en av klassekameratene var en medfugl.

Mer kreative leseferdigheter:

Pleie barnet ditt

Del Med Vennene Dine: