Finn Ut Antall Engel

10 topp vitenskapelige aktiviteter for etter skoletid

Ved siden av matematikk er naturfag det favorittfaget mitt eldre barn. Etter skolen naturfaglæringsaktiviteter er en god måte å gi næring til hans interesser. Men tingen med å gjøre prosjekter etter skoletid er at de må være super lave prep. Barnas hjerner har tross alt ikke full kraft de sene ettermiddags- og kveldstidene.

Morsomme etterfagsprosjekter for barn.

Som du kan se på bildet, er min eldres sønns absolutte favoritt etter skoleaktivitet fuglekikking . Han har blitt så kunnskapsrik om ornitologi gjennom å lese og gå på lokale fugleturer. Han lærer nå Jeg alle slags ting! (Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.)

Men selvfølgelig er ikke fuglekikking noe vi kan gjøre hver dag, så jeg har kuratert denne listen over ideer for deg som er enkle vitenskapelige eksperimenter som dobler så kjedsomhet, og som til og med kan gi foreldrene en liten pustepause når barna utforsker vitenskapelige konsepter i en dypere vei alene.

Beste vitenskap for etter skoletid

Vannbrytningseksperiment . Denne enkle vitenskapsidéen etter skoletid krever nesten ingen prep i det hele tatt, og barna vil elske magien, spesielt hvis de designer sine egne bilder for å reversere.

Vanndråpe løp. Barn vil knapt engang innse at de lærer om vitenskap når de driver H2O mot mållinjen. Alt du trenger er vokspapir, sugerør og vann, og barna vil være godt på vei for å lære alt om overflatespenning.

Lage en thaumatrope . Hva er en thumatrope, spør du? Det er en groovy gammeldags leketøy som er enkel å lage, men mulighetene for barn som kommer med sine egne design er uendelige. Barn vil lære om vitenskapen om visuell oppfatning og bevegelse mens de får det kjempegøy.

Kåljuice vitenskapelig eksperiment. Dette krever litt forberedelse fra en foreldres side, men hvis du setter den opp for å være klar når barna kommer bargende inn døra, vil det gi underholdning i lang, lang tid!

Magisk hoppemynt. Alt du trenger er en glassflaske, en mynt og litt vann. Barn vil eksperimentere for å lære hvordan temperatur påvirker energi og kraft. I tillegg er det litt utrolig.

Sett opp en trinse . Når du har lagt på en trinse et sted i hjemmet ditt (eller utenfor!), Kan dette være et helt praktisk prosjekt for foreldre (avhengig av barnets alder). Det er utrolig hvor morsomt å eksperimentere med en trinse er! Pluss barn vil lære om vitenskapen om enkle maskiner!

38 betydning

Lag og fly papirfly ! Papirfly er faktisk en flott STEM-aktivitet og en perfekt playdate-vitenskapelig aktivitet for etter skoletid. De lærer om fysikk, ingeniørfag og vitenskapen om design. Sett opp som en bonusutvidelse kreative flylandingsstrimler og har en flykonkurranse.

Snacksmakprøve . Dette kan virke litt gal, men hvorfor ikke lage snacktid til vitenskapstid. Lær alt om smakvitenskap! Vi gjorde dette vil epler, men du kan gjøre dette med forskjellige typer dips, eller kjeks eller varianter av frukt og grønnsaker.

Lag tåke i en flaske. Dette veldig enkle vitenskapsprosjektet etter skoletid vil lære barna om vær og kondens. Best av alt, alt du trenger er is, en krukke, vann og en plastpose.

Utforsk magneter! Du kan gjøre dette på noen få måter. Prøv å bruke en magnetstang for å hente gjenstand for å lære om hva som er magnetisk og hva som ikke er, eller opprett et magnetbeholder opptatt krukke , som er flott for yngre barn (men husk alltid å ha tilsyn med barn når du leker med magneter). Du kan til og med mal med magneter .

Sett opp rakettløp med ballonger . Jeg vet av erfaring at du kan gjøre dette innendørs når været ikke er samarbeidsvillig. Sett kursen mellom to stoler. Barn elsker å løpe ballongene opp og ned langs strengen. Litt foreldrenes engasjement kan være nødvendig for barn som ikke kan sprenge ballonger av seg selv, men det er verdt det for latterskrikene.

Mer å utforske:

Hjemmefaglige eksperimenter for barn

Science sommerleir hjemme

Morsomme naturvitenskapelige aktiviteter for barn, perfekt for læring etter skoletid

Del Med Vennene Dine: